Skumringstid
Skumringstid

Om dette arrangement

Tid
18:00
Pris
15 €
Target
For voksne
Diverse

Skumringstid på Flensborg Bibliotek

11.11.19
Mad, oplæsning og foredrag.

Kl. 18.00    Spisning. Det bliver ikke festmenuen fra Babettes Gæstebud, men derimod frikadeller og brun sovs, som vi kender så godt fra Blixens hjemstavn. 
Kl. 19.00    Oplæsning fra Karen Blixens "Babettes Gæstebud". Herefter foredraget:

Kostråd til sund vægt og krop er individuelle – fokus på tarmflora og stofskifte

Arne Astrup vil bl.a. fortælle om udviklingen af ”Ny Nordisk Hverdagsmad”, og den forskning, som viser, at denne nordiske kost er ligeså sund og lækker som middelhavskosten. Der vil være mulighed for at købe signerede eksemplarer af “Ny Nordisk Hverdagsmad – Året rundt”, som er en kogebog med opskrifter, hvor nordiske råvarer er kerneelementet. Opskrifterne i bogen passer til de fire årstider, som vi er heldige at have her i Norden. Arne Astrup, som er en institution inden for kost og sundhed, er medforfatter på kogebogen af Claus Meyer.

Arne Astrup er professor, leder af Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet, overlæge ved Enheden for Klinisk Forskning, Bispebjerg Frederiksberg Hospital. Han er kendt for sin mangeårige forskning i appetitregulering, forebyggelse og behandling af overvægt og sygdomme som type 2-diabetes, hvor ernæring spiller en afgørende rolle. En af de store erkendelser har været, at der ikke findes én type kost, som er optimal for alle mennesker. I stedet bør man give folk personlige kostanbefalinger baseret på deres blodsukker og ikke mindst tarmbakterier.

Tilmelding til biblioteket tlf. 0461 86970 eller dcb@dcbib.dk senest onsdag den 6.11.

Pris
Spisning, oplæsning og foredrag: 15,00 €
Oplæsning og foredrag: 7,00 €

Arrangeret i samarbejde med Foreningen Norden i Sydslesvig.