Kroen og Vidåen
Kroen og Vidåen

Om dette arrangement

Tid
19:30
Pris
7 Euro
Lokalitet
Flensborghus
Target
For alle
Film

Filmklub | Flensborgbiffen: Kroen ved Vidåen

29.11.22
Har du lyst til en lidt anderledes biografoplevelse? Så kig forbi Flensborghus, hvor vi sammen skal se "Kroen ved Vidåen". Aftenen bliver indledt med et kort oplæg om filmen ved en af skuespillerne. Du kan derudover glæde dig til et lækkert ostebord og et godt glas rødvin!

Nu er det igen tid til, at Flensborghus omvandles til en hyggelig mindretalsbiograf.

Denne gang er det Kroen ved Vidåen, der står på programmet. Aftenen indledes med et foredrag ved en af filmens skuespillere, som fortæller om filmen og optagelserne.

Oprør og ubalance i ingenmandslandet mellem Danmark og Tyskland

Et dødsoffer, en kro, store mængder alkohol, hemmelighedskræmmeri og endnu flere spørgsmål – udover alkoholen er det absolut ikke en normal situation, der udspiller sig på Vidåkroen. Og dertil kommer de to fremmede kriminalbetjente - en fra det fjerne, holstenske Kiel og en fra Esbjerg, som forlader sit hjem for at vende tilbage til sin hjemstavn. Deres efterforskning af dødsfaldet forstyrrer dagligdagen på kroen, og det er svært at vænne sig til for indbyggerne. Der lægges op til et typisk uharmonisk dansk-tysk samarbejde mellem de to betjente, og det ellers fredfyldte, næsten komatøse sted kommer pludselig i oprør og ubalance.

Hyldest til den sproglige og kulturelle mangfoldighed i grænselandet

”Kroen ved Vidåen” er en humoristisk krimifilm, der belyser den dansk-tyske grænsedragning i 1920, og som fremhæver vestkystmentaliteten. Handlingen foregår hovedsageligt på en kro i ingenmandsland mellem Danmark og Tyskland, hvor de lokale - uafhængigt af statsborgerskab og sprog - mødes og forstår hinanden. Det er de fem sprog, der snakkes på den slesvigske vestkyst, der fylder mest i filmen for at slå et slag for den fantastiske sproglige og kulturelle mangfoldighed, der eksisterer i grænseregionen.

Optagelserne fandt sted i oktober 2020. Filmteamet blev hovedsageligt rekrutteret fra den vestlige del af det dansk-tyske grænseland for at opnå størst mulig autenticitet. Størstedelen af skuespillerne består af amatørskuespillere fra lokale teatre.

Hvad er Flensborgbiffen?

Flensborg Filmklub, i daglig tale kaldet ”Flensborgbiffen”, er dannet på en bred basis i Sydslesvigsk Forenings (SSF) regi. I arbejdsgruppen bag filmklubben sidder repræsentanter for bla. SSF, Dansk Centralbibliotek & Dansk Kirke i Sydslesvig.

Hver aften bliver indledt af et kort oplæg om filmen, og der bydes på ostebord og rødvin til € 7,-.

 

 

Materialer