Om dette arrangement

Tid
20:00
Pris
Gratis
Target
For voksne
Foredrag & debat

Bæredygtig kost

11.05.21
Hvor skal man som forbruger starte, hvis man gerne vil spise en mere miljøvenlig kost? At købe ind kan virke som en jungle med masser af forbrugsmærker, råd om økologi og anbefalinger om at spise efter sæson.

Miljøbiolog Julie Juanita Larsen guider seerne igennem de overordnede grupper af fødevarer og giver blandt andet en forklaring på, hvorfor det er bedre at spise økologisk laks fremfor traditionelt opdrættet norsk laks, eller hvorfor vi skal tænke over pesticidrester i vore fødevarer.

”Vi bliver flere og flere mennesker på jorden, hvilket betyder, at vi skal producere stadigt flere fødevarer, men hvordan gør vi det uden at drive rovdrift på naturen og dens ressourcer?

Rent miljømæssigt ville det være godt, hvis vi alle levede vegansk. Men man kan være med til at gøre en forskel for vores miljø uden at være veganer. På en gennemsnitsdanskers CO2-regnskab fylder fødevarer 20 til 25 procent, og det er et område, hvor den enkelte person eller familie relativt let kan gøre en forskel”, siger Julie Juanita Larsen.

Julie Juanita Larsen har skrevet bogen ”Bæredygtig kost. En guide til valg af bæredygtig kost med omtanke for miljø og velfærd”.

Link til foredraget kommer snart her.

Arrangeret i samarbejde med DSH - Foreningen af Aktive Kvinder og Sydslesvigs danske Ungdomsforeninger