Om dette arrangement

Tid
18:55
Pris
Gratis
Target
For voksne
Foredrag & debat

Big Bang og det usynlige univers

05.10.21
En del af rækken "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".

Måske har du i medierne allerede hørt eller læst, at der findes et mysteriøst mørkt stof i universet. Men hvad er det egentlig for noget og hvilken betydning har det for vores eksistens på jorden? Vær med, når vi mødes på biblioteket for at følge livestreamen fra Aarhus Universitet, hvor professor Steen Hannestad fortæller om universets mysterier.

Mørkt stof og mørk energi udgør 95 % af universet, men vi ved faktisk ikke, hvad det er. Uden det mørke stof ville vi og livet imidlertid ikke eksistere. Løfter den nyeste forskning i kosmologi sløret for, hvad det usynlige univers egentlig består af?

Livestream direkte fra Aarhus Universitet

I livestreamen direkte fra Aarhus Universitet kan du følge med, når professor i astronomi, Steen Hannestad, fra Institut for Fysik og Astronomi tager os med ned i de kosmiske mysterier.

Fri entré. Tilmelding per mail til dcb@dcbib.dk. Begrænset antal deltagere.

Generelt om foredragsrækken "Offentlige foredrag i Naturvidenskab"

Med foredragsserien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab" kommer du tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Engagerede forelæsere holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben. Niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger. 

Foredragene livestreames fra Søauditorierne, Aarhus Universitet, og arrangeres af Faculty of Natural Sciences og udbydes sammen med Carlsbergfondet.