Anders Boisen har bygget et tiny house og nyder en smartere livsstil
Anders Boisen har bygget et tiny house og nyder en smartere livsstil

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
5 Euro
Target
For alle
Organizer
Foredrag & debat

Bo småt og lev godt

07.12.22
I tider af rekordhøj overforbrug og svindende ressourcer på kloden har 34-årige Anders Boisen valgt at bygge et tiny house. I sit foredrag fortæller han om, hvordan man kan spare og blive mere uafhængig af eksterne ressourcer, og samtidig få en smart og hyggelig livsstil ud af det.

+++ Foredraget var oprindelig planlagt d. 2. november og er blevet flyttet til d. 7. december på grund af sygdom. +++

I et vildtvoksende naturområde med knæhøjt græs og en smuk udsigt bor 34-årige Anders Boisen. Han har valgt at bo småt – i et såkaldt tiny house, som er et minihus. Det er en ny livsstil, der vinder frem i verden. Anders er glad for den klimavenlige livsstil og hjælper andre med at komme i gang. I foråret udkom hans bog Om at bo småt og leve godt .

Om at bo småt og leve godt

I bogen Om at bo småt og leve godt fortæller Anders Boisen om sine oplevelser og erfaringer med at bygge og bo i et tiny house. Han har en minimalistisk livsstil i sit hus på 14 m2, som samler regnvand, har solenergi og er bygget af bæredygtige materialer. Han udforsker, hvordan en bæredygtig boligform kan handle om at spare på ressourcer, bruge mere tid på meningsfulde aktiviteter og leve i tættere samspil med naturen. Bogen har været halvandet år undervejs og han er glad for at kunne dele sine tanker om, hvordan store forandringer kan komme fra små steder.

En drøm

"Jeg har bygget og bor nu i et bæredygtigt tiny house på hjul. Her udlever jeg min store drøm om at leve klimavenligt og i tæt samspil med naturen omkring mig. Huset har jeg således bygget af bæredygtige byggematerialer, og så er det ”offgrid”. Det vil sige, at jeg opsamler mit eget regnvand, får strøm fra solen og i muldtoilettet er der savsmuld i stedet for vand. Udenfor er jeg i færd med at omlægge en skovhave, så jeg kan blive en smule mere selvforsynende", fortæller Anders.

Dog vil han ikke romantisere. Det kan være hårdt, for eksempel når vandtanken fryser. Men han har lave udgifter, fordi huset er lille og har sit eget bæredygtige kredsløb. Så behøver han ikke at arbejde så meget. »Det er en helhedstænkning,« siger Anders Boisen.

Hvorfor bygge en lille bolig midt i en stor klimakrise

I dag står byggebranchen for godt 40% af danskernes Co2-udledning. Størrelsen på nybyggede boliger vokser og danskerne har verdensrekord i materielt overforbrug. Samtidig står vi midt i en global klima- og miljøkrise, der i høj grad kan ses som produktet af vores måder at bruge planetens knappe ressourcer på. Det er på høje tid at gentænke vores ressourceforbrug og ideer om det gode boliv.

Samfundet skal bruge idéer fra tiny house-livsstilen

Med afsæt i sine egne personlige erfaringer foreslår han, at vi som samfund kan bruge nogle af ideerne fra tiny house-livsstilen til alle at bygge og bo mere bæredygtigt - både miljømæssigt, menneskeligt og økonomisk.

"Folk bliver langt mere motiveret om drømmen om et bedre liv eller en grønnere fremtid, hvis de kan se sig selv i det. Det kan livet i et tiny house være et godt eksempel på", mener Anders Boisen.

Udover Om at bo småt og leve godt - Hvorfor jeg byggede en lille bolig midt i en stor klimakrise fra 2022 har Anders Boisen udgivet bogen De Uformelle Byskabere i 2019. Den sætter fokus på borgernes rolle i at samskabe gode og bæredygtige bymiljøer.

Anders Boisen kan følges på Facebook-gruppen Hjem på Hjul, og på Instagram.

Entré: 5 Euro. Forsalg på biblioteket.

Arrangeret i samarbejde med Foreningen Norden i Sydslesvig.

Materialer