Hans Christian Davidsen
Hans Christian Davidsen

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
Gratis
Target
For voksne
Foredrag & debat

Boom i litteratur fra grænselandet

14.10.21
Antallet af udgivelser inden for Grænselandslitteraturen vokser stødt og listen af forfattere der beskæftiger sig med regionen omkring den dansk/tyske grænse er efterhånden lang. I dette foredrag fortæller Hans Christian Davidsen, kulturredaktør på Flensborg Avis, om de mange spændende forfattere, der er blevet fanget af Slesvigs kultur og historie.

Samtidig med, at vort samfund bliver mere globaliseret, har skønlitteraturen fokus på det lokale i grænselandet som aldrig før. De seneste ti år er antallet af romaner og erindringsbøger, der tager afsæt i det dansk-tyske grænseland, bare vokset.

Hvorfor denne modsætning? Og hvad skal vi med skønlitteratur, der behandler historiske temaer i Sønderjylland og Sydslesvig, når historikere siger, at de sjældent er historiske romaner - med den begrundelse, at de er mere fiktion end fakta?

Grænselandslitteratur boomer i Danmark

Kulturredaktør Hans Christian Davidsen fortæller om det boom, der har været i grænselandslitteraturen med forfattere som Pernille Juhl, Karsten Skov, Linda Lassen, Erling Jepsen, Keld Conradsen og Hans Schmidt Petersen - og inddrager også den righoldige erindringslitteratur, som sydslesvigske forfattere har skrevet i deres senior-år.

Foredraget tager udgangspunkt i hans bidrag til litteraturtidsskriftet NORDICA i 2020.

Husk at tilmelde jer til foredraget på Flensborg Bibliotek

Fri entré. Tilmelding til biblioteket per mail til dcb@dcbib.dk. Begrænset antal deltagere.

Livestream af foredraget til bibliotekerne i Husum og Slesvig

Foredraget streames til bibliotekerne i Husum og Slesvig. Begænset antal deltagere. Tilmelding per mail til bibliotekerne.

Tilmelding senest to dage før.