Den inderste kerne
Den inderste kerne

Om dette arrangement

Tid
18:55
Pris
Gratis
Target
For voksne
Foredrag & debat

Den inderste kerne

09.11.21
En del af rækken "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".

Hør om den danske seismolog Inge Lehmanns liv og forskningskarriere dengang kvinder ikke havde adgang i forskningsmiljøet, når vi mødes på biblioteket for at følge livestreamen fra Aarhus Universitet.

Blandt andet om, hvordan Inge Lehmann vha. seismiske trykbølgers hastighedsfordeling blev verdensberømt ved at opdage, at Jorden har en indre kerne, og at Jordens indre dermed er tredelt og ikke todelt. Som verdens første kvindelige seismolog mødte Inge Lehmann meget modstand i det danske naturvidenskabelige miljø, der var en lukket herreklub, og hun blev internationalt kendt for sin forskning, før hun blev kendt i Danmark.


Ved professor i geofysik David Lundbek Egholm, Aarhus Universitet, og forfatter Lotte Kaa Andersen, som har skrevet den biografiske roman Den inderste kerne om Inge Lehmann. I sin research til bogen har forfatteren bl.a. fået adgang til private breve, personlige papirer og en dagbog, som ingen kendte til. 

Livestream direkte fra Aarhus Universitet

I livestreamen direkte fra Aarhus Universitet kan du følge med, når professor i astronomi, Steen Hannestad, fra Institut for Fysik og Astronomi tager os med ned i de kosmiske mysterier.

Fri entré. Tilmelding per mail til dcb@dcbib.dk. Begrænset antal deltagere.

Generelt om foredragsrækken "Offentlige foredrag i Naturvidenskab"

Med foredragsserien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab" kommer du tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Engagerede forelæsere holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben. Niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger. 

Foredragene livestreames fra Søauditorierne, Aarhus Universitet, og arrangeres af Faculty of Natural Sciences og udbydes sammen med Carlsbergfondet.