Krimiforfatteren Jógvan Isaksen
Krimiforfatteren Jógvan Isaksen

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
5 Euro
Lokalitet
Stadtbücherei Schleswig
Moltkestraße 1
24837 Schleswig
Arrangører
Slesvig Bibliotek, OrdFraNord
Target
For voksne
Foredrag & debat

Færøerne – den barske skønhed i Nordatlanten

21.03.23
Den 21. marts skal aftenen på Stadtbücherei i Slesvig handle om den smukke og barske perle i Nordatlanten: Færøerne. Her har I mulighed for at møde den færørske krimi-forfatter Jógvan Isaksen og høre om Anja Mazuhns bog om Færøerne samt virksomheden Nordic Wool Factory.

Mød forfatteren Jógvan Isaksen

Færøerne er et af verdens fredeligste samfund, og mord er en sjældenhed. Anderledes forholder det sig i Jógvan Isaksens sytten krimier, der udfolder alt fra bestialske mordsager til politiske intriger - og ofte giver læseren lyst til at rejse til Færøerne.

Blid er den færøske sommernat

Jógvan Isaksen romandebuterede på Færøerne med Blid er den færøske sommernat i 1990. For første gang udkom en krimi, som foregår på Færøerne, og den var noget helt nyt og anderledes i færøsk litteratur og blev også en bestseller. 

Torfinnur Jákupssons har bearbejdet flere bøger i serien, som efterfølgende er blevet til tv-serien Trom, som har haft tv-premiere i både Danmark og Tyskland. 

Aktuelle samfundsemner

Isaksen tager gerne aktuelle emner op. For eksempel berører han temaer som grindedrab, internationale miljøorganisationer og kontrollen med den Nordøstpassage, som klimaændringerne er ved at muliggøre.

Jógvan Isaksen er lektor i færøsk sprog og litteratur på Københavns Universitet. Han har ud over sine kriminalromaner skrevet en række bøger om litteratur og billedkunst. 

Nordic Wool Factory

Da Anja og Francesco Mazuhn kom til Færøerne for første gang for otte år siden, vidste de ikke ret meget om de smukke øer i Nordatlanten. Men de forelskede sig i øerne. Det, der startede som en ferie, ændrede deres liv for altid. De købte et hus i en lille kystlandsby og eventyret begyndte.

Pendler mellem Tyskland og Færøerne

I dag pendler Anja og Francesco mellem Tyskland og Færøerne, og sammen driver de butikken Nordic Wool Factory i Klintum ved Leck. Filosofien er at sælge uld, garn og skind fra Færøerne, udelukkende lokalt produceret og så vidt muligt skabt ved håndens arbejde. Indtægterne går direkte til producenterne, som deler dem. 

Anja Mazuhn vil også præsentere sin bog Meine wilden Inseln: Wie ich auf den Färöern zwischen Wellen, Wind und Schafen mein Glück fandt.

Praktiske informationer

Aftenen foregår på dansk og tysk - og mon ikke vi får en smagsprøve på det smukke færøske sprog? 

Entré: € 5,-. Tilmelding til slesvig@dcbib.dk eller stadtbuecherei@schleswig.de.

Arrangeret af OrdFraNord.

Materialer