Sune Haubek, sømandspræst i Benediktekirken i Hamborg
Sune Haubek, sømandspræst i Benediktekirken i Hamborg

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
Gratis
Target
For voksne
Foredrag & debat

Foredrag: Om det danske i Hamborg

25.09.23
Det er ikke kun i Sydslesvig, hvor der findes et dansk fællesskab uden for Danmark. I Hamborg er Benediktekirken et af de samlingsteder for danskere og dansksindede i Tysklands næststørste by. Her kan du høre sømandspræst Sune Haubek fortælle om det danske i Hamborg.

Sune Haubek er sømandspræst i Benediktekirken, der også er kendt som Den danske Sømandskirke i Hamborg.

Sune Haubek fortæller om det danske arbejde i og omkring kirken, på havnen i Hamborg og om, hvordan kirkens rum og bygning bruges af danskere i det daglige. Her mærker man både interessen i Danmark for Hamborg, men også interessen for Danmark i Hamborg, og der er i det hele taget mange spændende historier fra storbyen mod syd.

Foredrag ved Sune Haubek, Sømandspræst i Hamborg

Fri entré. Tilmelding til dcb@dcbib.dk.

Om kirken

Benediktekirken, den danske sømandskirke i Hamborg, er et kirkeligt, kulturelt og socialt mødested for danskere i Hamborg til lands og til vands. Der afholdes gudstjenester og andre kirkelige handlinger. Der er forskellige arrangementer og tilbud til danskere eller dansksindede i og omkring Hamborg, og kirken besøger de danskflagede skibe, som anløber Hamborg havn. 

Den danske sømandskirke i Hamborg blev indviet den 3. februar 1952

Om Hamborg

Hamborg er den næststørste by i Tyskland efter Berlin. Byen udgør én kommune, danner sin egen delstat og er Tysklands arealmæssig næstmindste.

Hamborgs historie begynder med opførelsen af borgen Hammaburg i starten af 800-tallet. Borgen blev bygget som forsvar mod vikinger fra nord og slaver fra øst. Den er blev ødelagt og genopbygget mange gange. Blandt andet hærgede vikinger under den danske Kong Erik i området og ødelagde i 845 byen, der på det tidspunkt havde omkring 500 indbyggere. I 1189 fik Hamborg købstadsrettigheder.

Amsterdam og Venedig betegnes af mange som de to byer med flest broer, men Hamborg har med sine over 2.300 broer flere end Amsterdam hhv. Venedig.

Materialer