Michael Fredric Hawkins, cand. mag i Historie
Michael Fredric Hawkins, cand. mag i Historie

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
5 Euro
Target
For voksne
Foredrag & debat

Foredrag: Unyttige historiefacts

28.11.23
Vidste du, at man i Nazityskland kunne købe fyldte chokolader med metamfetamin, at dyr kunne blive stillet for retten i middelalderen, eller at Pepsi har været verdens 6. største militærmagt? Hør flere sjove facts, når Michael Frederic Hawkins, cand. mag i historie, besøger Flensborg Bibliotek den 28. november.

Unyttige Historiefacts er et Facebook-projekt, hvor lektor Michael Frederic Hvid Hawkins ønsker at formidle de mere skæve eller "unyttige" sider af historien og dermed gøre historiefaget mere levende og interessant. 

Forunderlige historier

Foredraget med Michael Frederic Hawkins har fokus på de lange linjer i verdenshistorien. Disse belyses igennem forunderlige historier, der er bundet sammen til en lærerig indsigt i, hvordan historien ikke blot kan underholde, men også forundre. Her kan man se at mennesket har udviklet sig, men at det stadig er en besynderlig størrelse.

Unyttige bøger

Konceptet har hidtil resulteret i udgivelsen af fem tematiske bøger i serien Unyttige Historiefacts: Krig & Konflikt, Sport & Spil,Dyr & Natur, Mad & Drikke og Sygdom & Sundhed. Det er sjove og oplysende bøger, selv om de kaldes for unyttig viden.

Unyttige Historiefacts er en fritidsbeskæftigelse, som er drevet af Michael Frederic Hawkins, som er lektor på Aalborg Katedralskole og cand. mag i engelsk og historie. Nogle af opslagene er desuden skrevet af frivillige, som alle enten studerer historie på universitetsniveau eller er uddannede cand. mag i historie.

Alternativ formidling af historie

Konceptet bygger på en alternativ formidling af historie, hvor det er historiens fodnoter, som bliver bragt i fokus. Historierne er ofte ukendte for de fleste, men samtidig er de interessante, sjove, forfærdende, tankevækkende eller finurlige. Målet er, at gøre historie interessant og relevant for den almene dansker, som muligvis kan have et billede af historie som uvedkommende.

Unyttige Historiefacts bygger på Facebooksiden Unnyttige historiefacts. Herudover findes Unyttige Historiefacts også på Twitter (@unyttigefacts) og på Instagram (@unyttige_historiefacts). 

Entré 5 Euro. Forsalg på biblioteket

Materialer