Forfatteren Karsten Skov
Forfatteren Karsten Skov

Om dette arrangement

Tid
16:30
Pris
7 Euro
Bibliotek
Target
For voksne
Foredrag & debat

Forfatteraften: Under samme måne - forfatteren Karsten Skov

24.01.22
I 1945 møder Erika den unge dansker Carl efter hun med familien var flygtet fra hjemmet nær Königsberg. 70 år senere møder forfatteren Karsten Skov Erika og Karl, for at fortælle deres historie. Den 24. januar 2022 kan I møde forfatteren på Slesvig Bibliotek, hvor han vil fortælle om sit virke som grænselandsforfatter.

Den 26. januar 1945 flygter Erika og hendes familie i al hast fra hjemmet nær Königsberg. De kæmper sig mod vest, væk fra de sovjetrussiske tropper. En måned senere er familien splittet op og Erika og hendes mor ankommer beskidte, sultne og trætte til Danmark. De bliver indkvarteret hos medlemmer af det tyske mindretal i Sønderborg. Her møder Erika den unge dansker Carl. Han er medlem af det tyske mindretal, hvor man har en forventning om, at mindretallets unge melder sig som frivillige til Waffen-SS og kampene på østfronten. Men Carl har ikke lyst til at melde sig.

Grænselandsforfatteren Karsten Skov fortæller om sit forfatterskab

Mere end 70 år efter krigen møder Karsten Skov Carl og Erika. De fortæller deres historie, som Karsten Skov bruger som grundlag til sin nye roman Under samme måne.

Forfatteren Karsten Skov fortæller om sit forfatterskab, der oftest tager udgangspunkt i den dansk/tyske fortælling. Han vil kort komme ind på sine romaner Knacker og Enkeland, der begge foregår under 1. verdenskrig, for derefter at fortælle om baggrunden for og tilblivelsen af flygtningeromanen Under samme måne.

Entré: € 7,-.

Forsalg på biblioteket. Køb billet på biblioteket på forhånd. Begrænset antal deltagere.

Romanen Under samme måne kan også lånes på bibliotekets e-bogs- og lydbogstjeneste eReolen.

Materialer