Dorthe Nors. Simon Klein-Knudsen
Dorthe Nors. Simon Klein-Knudsen

Om dette arrangement

Tid
9:35
Pris
7 €
Lokalitet
A.P. Møller Skolen
Fjordallee 1
24837 Schleswig
Arrangører
Target
For voksne
Foredrag & debat

Forfattermøde: Dorthe Nors

19.09.19
Dorthe Nors er opvokset i et landsogn nordvest for Herning. Allerede som barn yndede hun at fortælle historier, og hun havde en klar fornemmelse af, at hun skulle være forfatter, også mens hun gik på Århus Universitet.

I 1999 blev hun cand.mag. i nordisk litteratur og kunsthistorie, og herefter gik hun i gang med at skrive. To år senere udkom kærlighedsromanen ”Soul”, som var det første manuskript, hun sendte til et forlag. Debuten begejstrede anmelderne og blev de følgende år fulgt op af romanerne ”Stormesteren” i 2003 og ”Ann Lie” i 2005.

Dorthe Nors (1970) udgav i 2008 novellesamlingen ”Kantslag”, som fik gode anmeldelser, men der skete ikke meget andet. Novellerne blev oversat til engelsk og bragt i amerikanske magasiner, blandt andet blev novellen ”Hejren” antaget i The New Yorker. Det betød, at forfatteren fik sit gennembrud i USA før Danmark. 

Nors beskæftiger sig med eksistentielle temaer som kærlighed, grusomhed, ensomhed, isolation, sorg og mennesker, som driver med strømme, som de ikke selv kan styre.
De seneste udgivelser er romanen ”Spejl, skulder, blink” og novellesamlingen ”Kort over Canada”.

Forfattermødet er en del af litteraturfesten Ord Fra Nord. Se hele programmet i vedhæftede PDF.
 

Tags