Nolde museum
Nolde museum

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
Gratis
Target
For voksne
Foredrag & debat

Hvordan kunne det gå til?

29.11.21
Flensborg Avis’ kulturredaktør Hans Christian Davidsen udsender i efteråret 2021 bogen "Maleren der trådte ved siden af - Nyt lys på Nolde og hans billeder".

Hvordan og hvorfor tegnede tyske kunsthistorikere, politikere, forfattere og journalister i flere årtier et billede af Emil Nolde, som ikke var sandt?
Hvorfor tog forbundskansler Angela Merkel Emil Noldes billeder ned fra kanslerkontoret, mens Slesvig-Holstens kulturminister Karin Prien kort efter hængte Nolde op på sit kontor i Kiel?
Og hvordan kunne det gå til, at ledelsen af Emil Nolde Museum i Seebüll i årevis fordrejede og fortiede oplysninger om Noldes fortid som medlem af nazist-partiet og hans anti-jødiske holdninger?
Flensborg Avis’ kulturredaktør Hans Christian Davidsen har beskæftiget sig med Emil Noldes kunst og liv i mere end 25 år og udsender i efteråret 2021 bogen Maleren der trådte ved siden af - Nyt lys på Nolde og hans billeder. Han mener, at vi stadig skal påskønne Noldes kunst, selv om mennesket bag kunsten havde sin alvorlige skyggesider.
Foredraget tager udgangspunkt i Davidsens nye bog.

Fri entré.
Tilmelding til biblioteket: dcb@dcbib.dk
Begrænset antal deltagere.