Hvordan is og vand dannede Danmark
Hvordan is og vand dannede Danmark

Om dette arrangement

Tid
18:50
Pris
Gratis
Target
For voksne
Foredrag & debat

Hvordan is og vand dannede Danmark

12.11.19
Foredrag om hvordan bjergkæder Jorden over blev nedbrudt under istiderne, og hvorfor det danske landskab ser ud, som det gør.

Det danske landskab bærer tydeligt præg af at være dannet af is og vand: vi har alle bemærket smeltevandssletter og morænelandskaber samt store sten, som blev medbragt af isen fra Norge eller Sverige under de seneste istider. Men helt præcist hvornår og hvordan er det danske landskab blevet skabt – og hvad er forbindelsen til bjergene mod nord?

Foredrag ved professor i geofysik David Lundbek Egholm, Institut for Geoscience og lektor i geologi Nicolaj Krog Larsen, Institut for Geoscience, Aarhus Universitet.

Med foredragsserien ”Offentlige foredrag i Naturvidenskab” har du mulighed for at komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Engagerede forelæsere holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben. Niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger.  Foredragsserien arrangeres af Science and Technology, Aarhus Universitet og Carlsbergfondet.