Dansk skibsbygnings historie
Dansk skibsbygnings historie

Om dette arrangement

Tid
16:30 - 17:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For alle
Foredrag & debat

HYGGEtime i Husum Bibliotek

04.11.19
Kort rids af dansk skibsbygnings historie

Danmark var i årtier blandt verdens ti største skibsbygningsnationer. 
I århundreder foregik langt den største handel ad søvejen. Det gav grundlag for at bygge skibe til egen handels- og orlogsflåde.
Efter Første Verdenskrig stod Danmark, som havde været neutralt i krigen, med et skibsproduktionsapparat, der ikke var ødelagt af krigen og som var gearet til civil produktion.
Det gav danske værfter et fortrin i forhold til øvrige europæiske, da de mange skibe, der var gået til i verdenskrigen, skulle erstattes. 
Denne højkonjunktur varede dog ikke evigt. I løbet af 1980'erne og 1990'erne lukkede de fleste danske værfter, bl.a. med mange arbejdsløse til følge.

Dette spændende kapitel i danmarkshistorien vil SSF’s amtkonsulent i Husum, Peter Hansen, fortælle om på ”let dansk” mandag d. 4. november, kl. 16.30-17.30 i Husum Bibliotek.

Peter Hansen arbejdede på værfterne i Frederikshaven fra 1983 til 1998 - bortset fra et enkelt år på motorfabrikken B & W-Alpha Diesel. Var fra 1988 til 1996 tillidsmand på Danyard og i perioder medlem af Fællesklubbens forretningsudvalg. 

Om HYGGEtime:
Hygge på ”let dansk”. For dig, der vil øve dit danske sprog og udvide dit ordforråd. Du behøver ikke at kunne tale dansk, men du skal kunne forstå sproget.
Seks mandage i efteråret har hver sit tema, og du vælger helt selv, hvad du har lyst til. Altid kl. 16.30 - 17.30.
Fri entré.

Arrangører: SSF Husum og omegn og Husum Bibliotek.