Bent Isager-Nielsen
Bent Isager-Nielsen

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
7 €
Target
For voksne
Foredrag & debat

I forbrydelsens verden

21.10.20
Findes der onde mennesker eller blot onde handlinger? Kommer det onde nogle gange fra den mest uventede kant? Er ondskab og fascinationen af det onde årsag til, at drab og opklaring i bøger, film og tv-serier er så populært?

Bent Isager-Nielsen byder indenfor i forbrydelsens verden og giver et indblik i det ofte kolossale og minutiøse arbejde, en efterforskning består af. Med udgangspunkt i sine bøger giver han eksempler på virkelige mordgåder og deres opklaring. Han uddyber samtidig motiverne til forbrydelserne, hvor kunsten er at sætte sig ind i gerningsmandens tankegang.

Med en livslang karriere som politiinspektør, efterforskningschef og tidligere drabschef i Politiets Rejsehold – kender den nu pensionerede Bent Isager-Nielsen sit fag til fingerspidserne. I hans tid indenfor Politiet var han en garvet efterforskningsleder med talrige opklaringer af alvorlige forbrydelser. Han har nærstuderet seriemordere og voldtægtsforbrydere, bl.a. hos FBI og Scotland Yard – for at forstå motiverne bag forbrydelserne.

I Bent Isager-Nielsens første bog, Man jager et bæst og fanger et menneske, skriver han: »Alle mennesker kan slå ihjel. Det er en af de erkendelser, jeg har taget med mig fra tyve år på rejseholdet. Men det betyder ikke, at alle mennesker bliver mordere. (...) På rejseholdet havde vi et motto, som jeg har båret med mig i mit arbejde: Man jager et bæst og fanger et menneske.«

Isager-Nielsen har været med til at skrive Efterforskerne – om ondskab, forbrydelse og straf. ”De syv dødssynder”.

Bent Isager-Nielsen er tilknyttet DR – både som ekspert og vært. Han er kendt for, at han har en unik evne til at perspektivere de mange sager og deres betydning, og selv om emnerne er alvorlige, formår han at bringe en befriende humor ind i foredraget.

Forsalg på biblioteket.

Arrangeret i samarbejde med Sydslesvigsk Forening.

Tags

Materialer