Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
7 €
Foredrag & debat

Iben Mondrup og Grønland

09.09.21
Forfatteren Iben Mondrup fortæller om sine romaner og Grønland og viser billeder. Husk coronapas

Iben Mondrup fik sidste år sit store folkelige gennembrud med romanen Tabita, som handler om to grønlandske børn, der bliver adopteret og sammen med adoptivforældrene kommer til Danmark.

Hun er født i København, men flyttede som treårig med sin familie til Grønland, hvor hun boede i blandt andet Godhavn (Qeqertarsuaq), indtil hun som attenårig rejste til Danmark for at gå på kunstakademiet.

Iben Mondrup fortæller, hvordan hun blev forfatter, og om sin opvækst i Grønland. De to ting er tæt forbundne. Hun viser billeder fra sin barndom i Godhavn og kommer med betragtninger om samfundsforhold i Grønland og i forbindelse Tabita også om familieforhold dengang og nu.

Mondrup debuterede i 2009 og slog igennem med romanen Godhavn, som fik DR Romanprisen i 2015. I den selvstændige fortsættelse Karensminde fra 2016 møder vi familien fra Grønland 20 år senere, da de fem familiemedlemmer er flyttet til Danmark. Romanen vandt Blixenprisen 2017 for årets skønlitterære udgivelse. Vi er brødre er den tredje og sidste roman om familien fra Godhavn, hvori historien om far Jens' barndom i efterkrigstidens Frederikshavn fortælles.

Entré: € 7,- 
Køb billet på biblioteket på forhånd.
Begrænset antal deltagere.

Foredraget streames til bibliotekerne i Husum og Slesvig. 
Fri entré.
Tilmelding senest to dage før til
Husum: Rita Jacobsen - rhj@dcbib.dk
Slesvig: slesvig@dcbib.dk
Begrænset antal deltagere.

Regler i forbindelse med corona
I henhold til gældende corona forordning i Slesvig-Holsten (status 23. august 2021) skal alle deltagere medbringe/fremvise dokumentation for ét af nedenstående:
· coronapas/"Impfausweis", dvs. være færdigvaccineret (i Tyskland er vaccinationen afsluttet 14 dage efter sidste vaccinestik) 
· overstået corona infektion, der ikke ligger flere end seks måneder tilbage
· negativt corona testresultat, der ikke er ældre end 24 (antigentest) henholdsvis 48 timer (PCR-test)

Husk mundbind

Materialer