Om dette arrangement

Tid
17:00
Pris
15 €
Target
For voksne
Foredrag & debat

Litteratur og musik

20.09.19
Dorthe Nors, Jón Kalman Stefánsson og musikalsk foredrag ved Mette Kathrine.

Dorthe Nors
Dorthe Nors (1970) udgav i 2008 novellesamlingen ”Kantslag”, som fik gode anmeldelser, men der skete ikke meget andet. Novellerne blev oversat til engelsk og bragt i amerikanske magasiner, blandt andet blev novellen ”Hejren” antaget i The New Yorker. Det betød, at forfatteren fik sit gennembrud i USA før Danmark. 

Nors beskæftiger sig med eksistentielle temaer som kærlighed, grusomhed, ensomhed, isolation, sorg og mennesker, som driver med strømme, som de ikke selv kan styre.
De seneste udgivelser er romanen ”Spejl, skulder, blink” og novellesamlingen ”Kort over Canada”.
Interview ved Ivy York Möller-Christensen.

Jón Kalman Stefánsson
Islandske Jón Kalman Stefánsson har en særlig stil, hvor prosa, poesi og filosofi krydres med magiske hændelser.  ”Himmerige og helvede”, som er første del af trilogien om ”Drengen”, har givet Jón Kalman en stor fanskare. Den forældreløse ”Drengen” mister sin gode ven Bardur på havet og må drage af sted. I serien følges ”Drengen”, der er optaget af digtning og lærdom. Det er poetisk, humoristisk og tidløst. Seneste udgivelser er ”Nogenlunde på størrelse med universet” og ”Historien om Asta: hvor går man hen hvis der ingen vej er ud af verden?”. Fire gange har Jón Kalman været indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris. 
Interview ved Anette Jensen.

Fornemmelser for årstider i Skandinavien
Musikalsk foredrag ved Mette Kathrine. Traditioner året rundt hjælper os med at forstå årstiderne. Det samme gælder sange og salmer. Musik har altid rejst uden pas, og derfor er der meget fællesnordisk - og også europæisk - folkemusik, som Mette Kathrine vil spille på sin harmonika. Vær med til en munter, nærværende og musikalsk time med fællessang.
Mette Kathrine Jensen Stærk er uddannet på folkemusiklinjen på Det fynske Musikkonservatorium. Hun er fortæller, udnævnt rigsspillemand og komponist og spiller i visetrioen Zenobia samt i spillemandsduoen Jensen & Bugge.

Entré inkl.musik og suppe. Tilmelding senest 16.09. a.h.t spisning. 

Tags