Stjernernes vilde liv
Stjernernes vilde liv

Om dette arrangement

Tid
18:55
Pris
Gratis
Target
For alle
Foredrag & debat

Livestream | Foredrag: Stjernernes vilde liv

28.03.23
Har I nogensinde tænkt over, hvordan en stjerne bliver til og hvordan dens liv ender? Den 28. marts kan I høre alt om interstellare gasskyer, stjerners forskellige udviklingsstadier, og deres kaotiske ende som ustabile stjerner eller supernovaer, når videnskabsfolk fra Aarhus Universitet fortæller om rummets mysterier.

Efter at stjerner fødes i interstellare gasskyer og begynder at lyse, gennemgår de forskellige udviklingsstadier, før de ender deres dage kaotisk som ustabile stjerner eller som supernovaer, der udslynger støv og gas og giver liv til nye stjerner.

Foredragsholderne

  • Adjunkt i astrofysik Mia Sloth Lundkvist, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet.
  • Professor i astrofysik, Hans Kjeldsen, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet.

Fri entré. Tilmelding til dcb@dcbib.dk.

Offentlige foredrag i Naturvidenskab

Med foredragsserien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab" kommer du tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Engagerede forelæsere holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben. Niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger. 

Foredragene livestreames fra Søauditorierne på Aarhus Universitet. De arrangeres af Faculty of Natural Sciences ved Aarhus Universitet og udbydes sammen med Carlsbergfondet.

Materialer