Luften vi indånder
Luften vi indånder

Om dette arrangement

Tid
18:50
Pris
Gratis
Target
For voksne
Foredrag & debat

Luften vi indånder

26.11.19
Foredrag om hvad der er i luften, som vi indånder – det er ikke det rene luft: både naturen selv og menneskeskabt forurening tilfører partikler og gasser til luften.

Hvilke partikler er der i luften, hvor mange er der, og hvilke effekter har partiklerne på miljøet, på klimaet og på vores helbred? Og hvordan sporer forskerne de kilder, som skaber partiklerne? Få svarene fra en læge og en kemiker, der begge forsker i luftforurening, og hvordan den påvirker vores sundhed.

Foredrag ved professor i miljømedicin Torben Sigsgaard, Institut for Folkesundhed og lektor i analyse- og atmosfærekemi Marianne Glasius, Institut for Kemi, Aarhus Universitet.

Med foredragsserien ”Offentlige foredrag i Naturvidenskab” har du mulighed for at komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Engagerede forelæsere holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben. Niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger.  Foredragsserien arrangeres af Science and Technology, Aarhus Universitet og Carlsbergfondet.