Ny Nordisk hverdagsmad
Ny Nordisk hverdagsmad

Om dette arrangement

Tid
19:30 - 21:00
Pris
15 €
Target
For voksne
Foredrag & debat

Mød den kendte ernæringsekspert Arne Astrup

11.11.19
Kostråd til sund vægt og krop – fokus på tarmflora og stofskifte

Mandag d. 11. november fra kl. 18.00 er der Skumringstid i Flensborg Bibliotek. Efter de faste punkter med fællesspisning og højtlæsning, følger et foredrag med ernæringsekspert Arne Astrup.

Arne Astrup vil bl.a. fortælle om udviklingen af ”Ny Nordisk Hverdagsmad”, og den forskning, som viser, at denne nordiske kost er ligeså sund og lækker som middelhavskosten. Der vil være mulighed for at købe signerede eksemplarer af “Ny Nordisk Hverdagsmad – Året rundt”, som er en kogebog med opskrifter, hvor nordiske råvarer er kerneelementet. Opskrifterne i bogen passer til de fire årstider, som vi er heldige at have her i Norden. Arne Astrup, som er en institution inden for kost og sundhed, er medforfatter på kogebogen af Claus Meyer.

Arne Astrup er professor, leder af Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet, overlæge ved Enheden for Klinisk Forskning, Bispebjerg Frederiksberg Hospital. Han er kendt for sine mange bogudgivelser om kost og sin mangeårige forskning i appetitregulering, forebyggelse og behandling af overvægt og sygdomme som type 2-diabetes, hvor ernæring spiller en afgørende rolle. En af de store erkendelser har været, at der ikke findes én type kost, som er optimal for alle mennesker. I stedet bør man give folk personlige kostanbefalinger baseret på deres blodsukker og ikke mindst tarmbakterier.

Hvis du vil spise med fra kl. 18.00 skal du tilmelde dig til biblioteket tlf. 0461 86970 eller dcb@dcbib.dk senest onsdag den 6.11.

Forsalg af billetter: Flensborg Bibliotek.

Pris:
Spisning, oplæsning og foredrag: 15,00 €
Oplæsning og foredrag: 7,00 €

Se hele programmet her 

Arrangeret i samarbejde med Foreningen Norden i Sydslesvig.