Om dette arrangement

Tid
17:00
Pris
15 €
Target
For voksne
Foredrag & debat

Mød forfatterne Jens Christian Grøndahl & Ib Michael

18.09.20
Hallgrímur Helgasons besøg udsættes til september 2021.

Jens Christian Grøndahl har senest udgivet ”Inde fra stormen” i 2019. Han debuterede med ”Kvinden i midten” i 1985 og har udgivet mere end 30 bøger, både romaner, essays, børnebøger, skuespil og en selvbiografi. Hans romaner udkommer i over 30 lande.

Med romanen ”Lucca” fik han sit folkelige gennembrud i 1998, og samme år modtog han De Gyldne Laurbær.

Ud over sit skønlitterære forfatterskab deltager Grøndahl i den politiske debat, og fra 2015 til 2018 udgav han tre essays, der alle handler om Europa og europæernes identitet.
Interview ved Markus Floris Christensen; cand.mag., videnskabelig medarbejder og ph.d.-studerende ved Europa-Universität Flensburg.

Ib Michael udgav i april romanen Sandheden om Lucy, men han debuterede allerede i 1970 med En hidtil uset drøm om skibe, og han har siden udgivet et utal af romaner, noveller, digte, børnebøger, rejsebøger og en dagbog med inspiration fra sin barndom og mange rejser.

I 50-året for hans første udgivelse fortæller Ib Michael om livet og rejserne bag den anmelderroste Vanille-trilogi og rejsen til Papa Viggos ø i Stillehavet med Nordkaperen. Han trækker fortællingen tilbage til barndommen og den polioramte søster, kendt fra Vanillepigen. Han skildrer sin opvækst i Roskilde, slægtens historie, teenageårene og de første vingeslag hjemmefra. Ib Michael fletter i dette foredrag fiktionens tråde sammen med virkelighedens oplevelser og beretter frit fra hjertet uden andre virkemidler end vid, indsigt og en fabelagtig sans for at fortælle en historie.

En del af litteraturfestivalen OrdFraNord. Læs mere i særskilt program. Begrænset antal deltagere. Køb billet senest den 16. september.

Tags