Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Tyskland
Target
For voksne
Foredrag & debat

Spionage i Sønderjylland 1864 – 1920

06.09.18
Var H.P. Hanssen i al hemmelighed spion for den danske hær og måske endda identisk med Generalstabens topspion i Berlin – den mystiske ”Agent Z”?

Kristian Bruhn har undersøgt de tidligere hypoteser og vil rede trådene ud i et samlet overblik over den danske militære efterretningstjeneste og dens hemmelige meddelere i Sønderjylland fra krigen i 1864 og frem til Genforeningen i 1920.

Foredraget vil give et overblik over den spionage, der fandt sted i Sønderjylland i perioden og forklare, hvordan spionagen blev finansieret og ledet, og hvad formålet var. Derudover skal det selvfølgelig afsløres, hvem de sønderjyske spioner var, og hvilke teknikker de benyttede sig af for at kunne operere i det skjulte. Det store spørgsmål er, hvorfor denne historie først kommer frem nu 100 år efter, og hvad det betyder for vores forståelse af Sønderjyllands historie i de skelsættende år.

Kristian Bruhn er ph.d. i historie og museumsinspektør på Mosede Fort Danmark 1914-18. Foredraget er baseret på hans ph.d.-afhandling fra 2017.

 

Tags