Forfatter Astrid Heise-Fjeldgren. Foto: Robin Skjoldborg
Forfatter Astrid Heise-Fjeldgren. Foto: Robin Skjoldborg

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
Gratis
Target
For voksne
Foredrag & debat

Strikkecafé

05.10.22
Der strikkes i Danmark som aldrig før. Men hvorfor? Er det fordi vi har brug for at finde fred i en ellers hektisk hverdag? Eller er det fordi vi bliver mere miljøbevidste? Vær med, når forfatter Astrid Heise-Fjeldgren læser fra sine strikkenoveller og Bibliotekar Dea Gugerel kommer ind på, hvorfor vi egentlig strikker. Husk at tage strikketøj eller andet håndarbejde med!

Strik er blevet moderne, og i Danmark strikkes der som aldrig før. Sokker, sweatre og huer flyver af pindene i de danske hjem, og i den anledning inviterer biblioteket indenfor til en hyggelig aften i maskernes tegn.

Hulmønster og litteratur

Strikken betyder meget for os. Både for den, som strikker, og for den, som modtager det hjemmestrikkede tøj. Det sætter vi fokus på i selskab med forfatter Astrid Heise-Fjeldgren, der har skrevet novellesamlingen Hulmønster. Novellerne kredser alle om svære problemstillinger som ensomhed, sygdom og familieforhold, men med strikken og strikketøjet som den røde tråd, der binder historierne sammen. Hulmønster viser os, gennem en litterær linse, hvordan strik indgår i vores forhold til hinanden og til os selv.

Astrid Heise-Fjeldgren fortæller om tankerne bag Hulmønster og om strik som litterært virkemiddel. Hun er er ved at lægge sidste hånd på en ny samling strikkenoveller og læser en novelle eller to.

Hvorfor strikker vi?

Hvorfor er strik blevet så moderne – hvad er det egentligt strik kan?

Strik kan få os til at slappe af, men er det hele historien? I et samfund, hvor alt går hurtigt og bliver mere og mere digitalt, er strikken måske det afbræk, som mange søger. Der kan også være en sammenhæng mellem striks popularitet og den stigende miljøbevidsthed.

Bibliotekar Dea Gugerel, som har skrevet speciale om striks betydning i det moderne samfund, fortæller, hvorfor vi strikker.

Tag dit strikketøj eller andet håndarbejde under armen og tilbring nogle hyggelige timer sammen med andre, der også brænder for garn, pinde og nåle.

Fri entré. Tilmelding til dcb@dcbib.dk.

Drikkevarer kan købes.

Arrangeret i samarbejdet med Aktivitetshuset.

 

Husk også ”Sydslesvigs festival for tråd og garn” den 5. november.

Læs mere på www.aktivitetshuset.de.

Materialer