Vasilij Kandinskij
Vasilij Kandinskij

Om dette arrangement

Tid
10:00
Pris
15 €
Target
For voksne
Foredrag & debat

Tre banebrydende malere: Vasilij Kandinskij

19.02.19
En foredragsrække med lektor Grethe Bay, der er cand. mag. i kunsthistorie samt nordisk litteratur og sprog fra Århus Universitet.

Grethe Bay har undervist i billedkunst, holdt mange foredrag om kunst og lavet ekskursioner og kunstrejser til Italien og hovedstæder i Europa. Foredragsrækken udbydes i samarbejde med voksenundervisningen til € 15,- pr. række. Tilmelding til Anna-Louise Holste, telefon: 0045 23 70 9055 eller e- mail: alholste@gmail.com.

Vasilij Kandinskij (1866-1944) var en tysk-russisk maler og kunstteoretiker. Han blev født i Moskva og voksede op i Odessa. Han studerede jura og havde en akademisk karriere, men tog i 1896 på Kunstakademiet i München. Kandinskij arbejdede først med landskabsstudier, men skabte under indflydelse af jugendstilen en række gouacher med motiver fra russisk eventyrdigtning og folklore. Omkring 1909 skabte han en ny billedform, som han kaldte improvisationer, impressioner eller kompositioner. De landskabelige elementer opløstes mere og mere og gik over i ren abstraktion. Efter 1. verdenskrigs udbrud måtte Kandinsky forlade Tyskland og tog til Moskva. I 1922 forlod han Rusland og kom via Berlin til Bauhausskolen i Weimar, hvor han blev lærer på malerskolen. Efter nazisternes magtovertagelse i 1933 rejste han til Paris, hvor han levede de sidste 11 år af sit liv i stigende isolation.

Vassily Kandinsky har haft afgørende betydning for det abstrakte maleris udvikling.