Om dette arrangement

Tid
10:00
Pris
15 €
Lokalitet
Tyskland
Target
For voksne
Foredrag & debat

Tre enere i kunsten: Pierre-Auguste Renoir

13.11.18
En foredragsrække med lektor Grethe Bay, der er cand. mag. i kunsthistorie samt nordisk litteratur og sprog fra Århus Universitet.

Grethe Bay har undervist i billedkunst, holdt mange foredrag om kunst og lavet ekskursioner og kunstrejser til Italien og hovedstæder i Europa. Foredragsrækken udbydes i samarbejde med voksenundervisningen til € 25,- pr. række. Tilmelding til Charlotte Bassler, telefon 0461 73117 eller 01636959835 eller e- mail: chbassler@gmail.com.

Pierre-Auguste Renoir [1841-1919] var en af hovedkræfterne bag impressionismen.

Tretten år gammel kom han i lære på en parisisk porcelænsfabrik, hvor han dekorerede porcelæn med populære motiver af rokokomestre. Rokokoens yndefulde sensualisme og dens på en gang klare, sødmefyldte og æterisk lette kolorit blev afgørende for det særpræg, han senere skulle tilføre det impressionistiske maleri.

Hos Barbizonmalerne mødte han friluftsmaleriet, og det sammen med Gustave Courbets realistiske malemåde og Manets krav til kunsten, at skildre det moderne liv, blev afgørende for hans kunstneriske udvikling.

Renoirs første egentlige impressionistiske maleri blev til i efteråret 1869, da han og Monet arbejdede med at fremstille livet omkring forlystelsesstedet La Grenouillère ved Seinen nord for Paris. I Renoirs billede af dette motiv ses hans karakteristiske kolorit og penselføring. De malede sammen og opretholdt et livslangt venskab.