Yngre med årene
Yngre med årene

Om dette arrangement

Tid
18:55
Pris
Gratis
Target
For voksne
Foredrag & debat

Yngre med årene

12.10.21
En del af rækken "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".

Den 12. oktober vil Dr. med Bente Klarlund Pedersen udrede nogle af de mysterier i vores krop, der gør, at vi før eller senere bliver gamle og skrøbelige. Der er dog en del, vi kan gøre, for at blive gammel og samtidig forblive rask og lykkelig.

Forskning viser, at det ikke kun er din livsstil, men også din livsindstilling, der har indflydelse på, om du vil dø som en rask 90-årig eller som en syg 80-årig. Du kan altså selv være med til at forsinke aldringen af dine celler og dermed af din krop.

For hver deling af cellerne ryger der et klip fra klippekortet

Cellerne i vores krop er udstyret med et slags klippekort. For hver deling ryger der et klip fra enderne af kromosomerne i cellerne. Kronisk betændelse i kroppen har en negativ indflydelse på kvaliteten af delingsprocessen. En sund livsstil og en positiv livsindstilling føre derimod bremser inflammationen og styrker kromosomerne.

Aldringen kan altså forsinkes og det er os selv, der, i et vist omfang, bestemmer, om vi vil dø gammel og sund, eller yngre og syg.

Prisvindende foredragsholder med over 650 videnskabelige artikler i rygsækken

Dr. med. Bente Klarlund Pedersen er overlæge på Rigshospitalet og professor ved Københavns Universitet. Hun har været med til at undersøge, i hvordan og i hvilket omfang fysisk aktivitet kan være med til at forebygge sygdom. Hun er forfatter til over 650 videnskabelige artikler og har modtaget adskillige priser for sit forskningsarbejde.

Den 12. oktober kan du på biblioteket være med, når foredraget "Yngre med Årene" streames live fra Aarhus Universitet.

Fri entré. Tilmelding til biblioteket: dcb@dcbib.dk. Begrænset antal deltagere.