Historisk luftbillede af Flensborg havn
Historisk luftbillede af Flensborg havn

Om dette arrangement

Tid
17:00
Pris
Gratis
Target
For alle
Internet & undervisning

Workshop: E-resurser og digitale tilbud om historie

07.02.22
Vidste du, at du gennem biblioteket har adgang til mange databaser og apps, som du måske ikke har fået øje på endnu? I denne workshop vil bibliotekar Kristian Ehmsen præsentere et udvalg af e-resurser inden for emnet historie, hvilket f.eks. omfatter digitale historiske billedarkiver og arkiver omkring Danmarkshistorien.

Dansk Centralbibliotek giver adgang til mange anvendelige hjemmesider, databaser og apps, som man måske ikke selv får øje på. Bibliotekar Kristian Ehmsen præsenterer og vejleder i et udvalg af de e-resurser og digitale tilbud, som biblioteket tilbyder og giver adgang til inden for sprog- og historie-området.

Gå på opdagelse i historiske arkiver via biblioteket

Der er især fokus på e-resurser omkring historie, hvilket kan handle om fortiden, litteratur, slægtsforskning og meget mere. Der bliver særligt lagt vægt på hjemmesiderne Historiensverden.dk, Arkiv.dk, danmarkshistorien.dk, Danmarkshistorien og Dansk litteraturs historie på lex.dk.

Dertil introduceres Ancestry, Archion og MyHeritage, som er slægtsforskningsdatabaser, som kan tilgås ved tidsbestilling af forsknings-pc på biblioteket.

Fri entré. Begrænset antal pladser.

Tilmelding til biblioteket: dcb@dcbib.dk senest d. 3. februar

Materialer