Bogforside E.M. Forster Howards End
Bogforside E.M. Forster Howards End

Om dette arrangement

Tid
15:00
Pris
Gratis
Target
For voksne
Litteratur

FLYTTES! Læs bogen – se filmen

01.12.22
Arrangementet er desværre aflyst p.g.a. sygdom og flyttes til den 9. januar 2023 kl. 15:00.

+++ Arrangementet er desværre aflyst p.g.a. sygdom og flyttes til den 9. januar 2023 kl. 15:00 +++

I serien ”Læs bogen – se filmen” fokuseres på romaner og film omkring et enkelt forfatterskab eller et tema. I denne sæson er temaet: store victorianske romaner. Begge arrangementer indledes med en litteratur-/filmhistorisk gennemgang ved Viggo Böhrnsen-Jensen.  

E.M. Forster: Howards End  (1910)

E.M. Forsters romaner lægger sig i forlængelse af den klassiske engelske roman fra 1800-tallet. Tilfælles med Charles Dickens har Forster interessen for det kritiske samfundssignalement, der afspejler det tidlige 1900-tals normer i det victorianske tidsalders dobbeltmoral. Det handler fortsat om forskelle mellem klasser, nationaliteter, dannelse m.m. – meget har åbenbart ikke forandret sig siden Jane Austens romaner fra det tidlige 1800-tal.  Stolthed og fordom gælder fortsat.
I romanens centrum står søstrene Schlegel, der repræsenterer et nyt liberalt verdenssyn, og forretningsfamilien Wilcox som talerør for den gamle verdens tro på konservative værdier.
Emma Thompson, Anthony Hopkins, Helena Bonham-Carter og Vanessa Redgrave har hovedrollerne i James Ivorys filmatisering 1992. 

Bøgerne kan lånes på biblioteket.

Fri entré

Tilmelding til dcb@dcbib.dk eller +49 461 96 97 0.

Materialer