Om dette arrangement

Tid
17:00
Pris
10 €
Target
For voksne
Litteratur

Mød forfatterne Hallgrímur Helgason & Elsebeth Egholm

17.09.21
Hallgrímur Helgason fra Island & Elsebeth Egholm fra Danmark

Hallgrímur Helgason
Hallgrímur Helgason er en af Islands helt store samtidsforfattere og samtidig landets litterære enfant terrible. Han skriver med satirisk skarphed og rammer ømme punkter. I 2017 udkom Søsyg i München og til efteråret udkommer Tres kilo solskin, hvis udgivelse desværre er blevet udsat.

101 Reykjavík fra 2000 er en fortælling om en 34-årig antihelt, der forsøger at undgå at blive voksen. Romanen blev en kultbog, og Hallgrímur blev en populær forfatter i Danmark, hvor han nu har sit største publikum, også selv om danskerne til tider bliver udstillet i romanerne. 
Han har endvidere skrevet Lejemorderens guide til et smukt hjem samt Stormland og Kvinden ved 1000°, der ligesom 101 Reykjavík har været nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris. 

Interview ved Markus Floris Christensen; cand.mag., videnskabelig medarbejder og ph.d.-studerende ved Europa-Universität Flensburg. 

Elsebeth Egholm
Elsebeth Egholm brød for alvor igennem med serien om kriminalreporteren Dicte Svendsen, som opklarer forbrydelser. Krimiserien blev siden til TV-serien Dicte. I 2020 skiftede krimiforfatteren spor, da hun udgav Som natten kender stjernerne. Her går Elsebeth nye veje med en kærlighedshistorie dog med spor fra krimigenren - en gåde der skal løses. 
Idéen til romanen opstod, da hun købte et Steinwayflygel fra 1912. Hun spurgte til dets historie: det var blevet sendt fra Steinwayfabrikken i Hamborg den 9. december 1912 til byen Metz i det nordøstlige hjørne af Frankrig. De oplysninger var nok til, at hun straks begyndte at brygge på en historie om, hvad der kunne have været dets skæbne under 2. verdenskrig.

Entré: € 10,- inkl. let traktement.
Køb billet på biblioteket senest to dage før.
Begrænset antal deltagere.

»Ord fra Nord. Litteraturfest i grænselandet« finder sted den 15.-18. september 2021 og er arrangeret af Dansk Centralbibliotek i samarbejde med biblioteker i regionen.
Læs mere i magasinet »OrdFraNord. Litteraturfest i grænselandet«.
Festivalen er støttet af Rislum Fonden. 

Regler i forbindelse med corona
I henhold til gældende corona forordning i Slesvig-Holsten (status 23. august 2021) skal alle deltagere medbringe/fremvise dokumentation for ét af nedenstående:
· coronapas/"Impfausweis", dvs. være færdigvaccineret (i Tyskland er vaccinationen afsluttet 14 dage efter sidste vaccinestik) 
· overstået corona infektion, der ikke ligger flere end seks måneder tilbage
· negativt corona testresultat, der ikke er ældre end 24 (antigentest) henholdsvis 48 timer (PCR-test)

Husk mundbind

Tags

Materialer