Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
19 €
Lokalitet
Deutsches Haus
24937 Flensborg
Arrangører
Target
For voksne
Musik

De Forbudte Sange med Bodil Jørgensen

22.10.20
– en genforeningsfejring med ”kant”

Bag overskriften gemmer der sig et af de mere kuriøse kapitler i Danmarkshistorien. Danmark blev ved slaget ved Dybbøl reduceret med en tredjedel. Selvfølelsen fik et knæk, og sorgen var til at få øje på.

Fra at have været et land med flere kulturer og sprog samledes man nu om det, der var tilbage, og sproget fik gennem de danske sange stor betydning i kampen for ny identitet. Specielt i det tabte land blomstrede sangkulturen både ved offentlige møder og i private hjem.

Den tyske statsmagt begyndte at opfatte de dansksindede sange som protester mod den nye orden og censurerede sangene, hvoraf mange blev forbudte at synge.

På den måde opstod der hvide sider i Den blå Sangbog, forløberen til Højskolesangbogen.

De fleste af sangene kendes af alle og læres fra barnsben, andre lever en mere perifer tilværelse, men er ikke af den grund mindre interessante.

I anledning af 100-års jubilæet for Genforeningen bliver det nu muligt at opleve de forbudte sange ved koncerter med skuespilleren Bodil Jørgensen.

Kom med, når skuespilleren Bodil Jørgensen kører hele registeret frem i anledning af 100-års jubilæet for Genforeningen.

Hun synger nogle af de sange, der blev censureret ud af Den Blå Sangbog af den tyske besættelsesmagt i årene mellem 1864 og 1920. Historierne om grænser, sorg og længsel fortælles og synges med hele Bodil Jørgensens register af følelser, indlevelse, kærlighed og humor.

Med Martin Schacks Kvartet som medspillere er man sikret en musikalsk ramme af højeste karat, og sangene fra dengang vil fremtræde i nye opdaterede udgaver.

Der er tale om en forestilling, hvor ord og musik sammen belyser en tid, som har været afgørende for vores selvfølelse som danskere i dag. Der indspilles en cd i december 2019, som vil være mulig at købe til koncerterne.

Medvirkende:
Bodil Jørgensen
Martin Schack - kapelmester, piano
Jesper Riis - trompet
Jesper Hindø - kontrabas
Martin Klausen - trommer

Fredag den 22. oktober 2020, kl. 19.00 - dørene åbnes kl. 18.00.

Deutsches Haus, Flensborg

Unummererede siddepladser

Billetter: ssf-billetten.de, tlf. +49 461 14408125, SSFs sekretariater, Aktivitetshuset, sh:z Ticketcenter, Nikolaistr. 7, Flensborg, Reisebüro Peelwatt, Marie-Curie-Ring 39, Flensborg, eller ved indgangen.

Arrangører: Sydslesvigsk Forening, Sydslesvigs danske Ungdomsforeninger, Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig, Sprogforeningen og Dansk Lærerforening i Sydslesvig