Jakob Vad og Nina Bols Lundgren.
Jakob Vad og Nina Bols Lundgren.

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
12 €
Target
For voksne
Organizer
Musik

Operaens forunderlige verden

30.09.21
Hvordan laver man egentlig opera? Ud fra tre scener fra kendte operaer instruerer Kasper Wilton foran publikum de to sanger Nina Bols Lundgren (sopran) og Jakob Vad (baryton) til akkompagnement af pianisten Julia Tabakova.

Kasper Wilton er uddannet skuespiller og instruktør og har siden 2010 været chef for Folketeatret i København. Han fortæller om handlingen i operaerne og i hvilken sammenhæng de forskellige scener indgår. Wilton kommer også omkring en iscenesættelses grundidé (konceptet), hvorfra scenerne bliver instrueret.

"Et kig ind i operaens maskinrum"

»Tilhørerne får i foredraget et kig ind i operaens maskinrum og bliver lidt klogere på praktikken i denne herlige kunstform,« siger Kasper Wilton. 

Jakob Vad (baryton)

Baryton-sangeren Jakob Vad er uddannet på Operaakademiet i København, har blandt andet sunget flere roller på Det Kongelige Teater og har også en betydelig karriere i udlandet med roller som Guglielmo i Cosi fan tutte og Figaro i Figaros Bryllup på Hamburger Kammeroper.

Nina Bols Lundgren (sopran)

Sopranisten Nina Bols Lundgren debuterede fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København i 2009 og har siden været efterspurgt som solist. Hun har optrådt foran flere af landsdelsorkestrene og med DR Symfoniorkestret.

Julia Tabakova (pianist)

Pianisten Julia Tabakova er uddannet på konservatoriet i Kiev. Hun kom til Danmark i 2005 for at studere på Det Jyske Musikkonservatorium, hvorfra hun debuterede fra solistklassen i 2008. Ud over solistkarrieren arbejder hun ofte som akkompagnatør for blandt andet for Den Jyske Opera. 

Entré: 12 Euro. Køb billet på biblioteket på forhånd. Begrænset antal deltagere.

 

Regler i forbindelse med corona
I henhold til gældende corona forordning i Slesvig-Holsten (status 23. august 2021) skal alle deltagere medbringe/fremvise dokumentation for ét af nedenstående:
· coronapas/"Impfausweis", dvs. være færdigvaccineret (i Tyskland er vaccinationen afsluttet 14 dage efter sidste vaccinestik) 
· overstået corona infektion, der ikke ligger flere end seks måneder tilbage
· negativt corona testresultat, der ikke er ældre end 24 (antigentest) henholdsvis 48 timer (PCR-test)

Husk mundbind