Højskolesangbogen
Højskolesangbogen

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
5,00 €
Target
For voksne
Musik

Syng nordiske sange i Højskolesangbogen

08.11.22
Højskolesangbogens nye udgave indeholder en del nye sange fra de nordiske lande. Den 8. november har du mulighed for at lære nogle af de nye sange at kende og synge gamle klassikere, når foredragsholderne fører igennem den nye udgave af sangbogen.

Der er lang tradition for, at Højskolesangbogen indeholder sange fra de nordiske lande. Det er også tilfældet for den nye udgave af sangbogen, men der er sket noget med udvalget. En række ældre sange, som ikke blev sunget ret tit, har veget pladsen for nyere sange, som synges i de lande, de kommer fra.

"Der synges i norden!"

Aftenen ledes af Mette Sanggaard og Jesper Moesbøl, som siger: »Vi skal dykke ned i nogle af de nye sange og også synge en række af klassikerne. Vi kommer langt omkring i Norden – til vores nabolande og til Grønland, Ålandsøerne og Nordkalotten. For der synges i norden!«

Foredragsholderne har været med til at udarbejde Højskolesangbogens nye udgave

Mette er efterskoleforstander og medlem af det sangbogsudvalg, der udvalgte sangene til den nye Højskolesangbog. Jesper er tidligere højskoleforstander og redaktør af Sanghåndbogen, hvori alle sangene i Højskolesangbogen findes, og som indeholder artikler og historier om alle højskolesangbogens sange.

Mette og Jesper har tidligere været på Flensborg Bibliotek og fortælle om sange i højskolesangbogen og ligesom dengang sætter Jesper sig til flygelet og spille til sangene og fortæller om nogle af sangenes melodier.

Entré € 5,-

Forsalg på biblioteket
 

Materialer