Om dette arrangement

Tid
9:00
Pris
Gratis
Target
For voksne
Udstilling

Årets Pressefoto

04.12.18 - 05.01.19
De bedste pressefotografier og fotografer i landet bliver hvert år hyldet i konkurrencen Årets Pressefoto, som arrangeres af Pressefotografforbundet.

Hvert år i december har Flensborg Bibliotek fornøjelsen af at præsentere den prestigefyldte fotoudstilling ”Årets Pressefoto”. Udstillingen viser det ypperste inden for dansk pressefotografi i det forgangne år.
168 fotografer havde indsendt 2041 fotografier og 49 tv/web-produktioner til konkurrencen, der arrangeres af Pressefotografforbundet.

Hovedprisen for Årets Pressefoto er denne gang givet til freelancefotografen Rasmus Flindt Pedersen for et billede taget efter befrielsen af den irakiske by Mosul, mens prisen som Årets Pressefotograf gik til fotografen Mads Nissen fra dagbladet Politiken.

Billederne er barske, bevægende og meget udtryksfulde. Det er fotos som i den grad efterlader eftertænksomhed hos beskueren.

Udstillingen åbner i Flensborg Bibliotek onsdag d. 5. december og varer til d. 5. januar 2019.

Er velegnet fra de ældste skoleklasser samt alle andre interesserede.

Konkurrencen fandt sted første gang i 1974.

Billedtekst: Mosul, juni 2017. En ældre dame bliver kørt gennem byen på ladet af en af Golden Divisions pansrede biler. Temperaturen nærmer sig 50 grader, og hun er for afkræftet til selv at komme væk fra kampzonen. 11 dage senere - 10. juli 2017 - erklærer den irakiske premierminister, Haider al-Abadi, at Mosul er befriet, selvom der stadig er spredte kampe rundt omkring i gaderne. Foto: Rasmus Flindt Pedersen