Uranium Sorrow
Uranium Sorrow

Om dette arrangement

Tid
10:00 - 19:00
Pris
Gratis
Target
For voksne
Udstilling

Udstilling: Naja Abelsen og Kristian Mainz

08.09.23 - 30.09.23
Fra 8. til 30. september udstiller to kunstnere grafikker, malerier og fotografier på Flensborg Bibliotek. Mens Naja Abelsens kunst som regel er inspireret af grønlandsk mytologi, handler Kristian Mainz' værker som udgangspunkt om naturen.

I september udstiller kunstnerne Naja Abelsen og Kristian Mainz grafikker, malerier og fotografier på Flensborg Bibliotek.

Naja Abelsen

Naja Abelsen er en dansk grønlandsk billedkunstner, tegner og illustrator, som er født i Brønderslev. Hun har boet i Grønland i en årerække, men har siden boet i Danmark igen. Hun har sit eget atelier med galleri i Ærøskøbing. Meget af hendes kunst er inspireret af sagn og myter fra Grønland.

"Jeg arbejder med motiver af levende væsener og stræber efter at synliggøre, at forstå det sjælelige. Jeg søger udtryk med både det inderlige og urkraftfulde.", fortæller hun.

"Eksempler på mine temaer: ”Light of Ancestry” – om vores forfædre, hominiderne, meditativt grebet an, et dyk ind i vores dybe natur og identitet, vores måde at opfatte, tænke og fungere på som menneskedyr.

Ofte arbejder jeg med det grønlandske verdensbillede og mytologi. En serie med uranmineprotest (delvis købt af Grønlands Nationalmuseum). Et andet tema er digital fotokunst, hvor mine fotos kombineres digitalt, evt. med tegninger også, til abstrakte, kontemplative, kraftfulde udtryk."

Kristian Mainz

Kristian Mainz er autodidakt billedkunstner og fotograf. Han er inspireret af naturen, de geologiske processer og af klimadebatten. hans kunstneriske arbejde har sine rødder i at se og sanse naturen og landskabet. 

Han siger:

"Min kunstneriske praksis er uløseligt sammenfiltret med at være i naturen. Denne væren slår strenge an, der har naturhistoriske, filosofiske og spirituelle dimensioner.

Mit øje fanger de spor, der vidner om tidens gang; bølgestriber på stranden, et flygtigt vingeslag, en mumificeret fuglekrop eller eroderede klipper. Tydeligst oplever jeg sporene efter tiden og naturens kræfter, når jeg færdes i den nordiske natur"

Praktisk info

Fri entré

Udstillingen kan ses fra 8. til 30. september.

Udstillingsåbningen foregår den 7. september kl. 17:00 på Flensborg Bibliotek.

Materialer