Du er her

Søg på hjemmesiden

Kom let i gang med søgning på dcbib.dk

Sådan søger du på dcbib.dk:

 1. Søg

  Søgefeltet bliver foldet sammen, når du går ind på en side på hjemmesiden.

  Du folder søgefeltet ud igen ved at klikke på ikonet med luppen øverst til højre:

  Skriv dit søgeord i søgefeltet:

  Du søger ved at klikke på "Enter" på dit tastatur eller på "Søg" på din skærm:

 2. Afgræns

  Når du har søgt, får du en menu frem, hvor søgeresultatet er opdelt i "Materialer" og "Hjemmesiden" (bibliotekets artikler, arrangementer etc.):

  Nedenfor får du vist alle de materialer, der er resultatet af din søgning. Der er en lang række forslag til at afgrænse din søgning til forskellige kategorier i venstre side.  Nogle af dem kan du folde ud til flere forslag:

  Hvis du markerer et eller flere af boksene, skifter dit søgeresultat automatisk. Du kan vælge flere eller fjerne nogle i tilfældig rækkefølge, og hver gang vil dit søgeresultat opdateres automatisk. Du skal altså ikke trykke på returknappen på dit tastatur eller på returpilen i din browser, når du har valgt en afgrænsning. Det vil bare resultere i, at du skal starte forfra.

  Du har også mulighed for at sortere dit endelige søgeresultat efter kriterierne "Bedste match" og "Udgivelsesår". Feltet til sortering er lige ovenfor dine søgeresultater:

 3. Vælg materialetype

  Hvis du søger på en titel (et værk), der findes som flere forskellige typer materiale (f.eks. bog og e-bog), vil der stå "Flere medier" ud for titlen. Du kan desuden se, hvilke materialetyper værket findes som.

  Hvis du klikker på titlen, får du en udfoldet visning, hvor du kan se en post på hver enkelt type materiale:

 4. Se, hvor materialet er hjemme

  Selvom et materiale er angivet med grønt, så står det ikke nødvendigvis hjemme på hylden på dit lokale bibliotek. Det kan stå på Østerbro, Blågården, Solvang og så videre.

  Ved at klikke på titlen i den enkelte post får du vist hvor mange eksemplarer, der er hjemme på hylden på de enkelte biblioteker: