Den magiske boghandel
Den magiske boghandel

Bibliotekarernes favoritter i 2020: Den magiske boghandel - af Anna James.

07.01.21
Jeg har yderst svært ved at nævne en enkelt bog, der er den allerbedste i 2020, da jeg læser inden for mange forskellige genrer. I kategorien ”Bedste børnebog 2020” har jeg en klar favorit: ”Den magiske boghandel” af Anna James.

Siden Tillys mor på mystisk vis forsvandt, har Tilly boet hos sine bedsteforældre i deres store boghandel ”Pages & Co” i London. Tilly elsker bøger og bruger gerne meget tid på at læse. Favoritterne er ”Anne fra Grønnebakken” og ”Alice i Eventyrland”. Men eventyrerne findes ikke blot i bøgerne. En dag dukker to piger på forunderlig vis op i boghandlen; Anne og Alice. Hvor kommer de fra? Hvorfor kender de Tilly? En hel ny verden åbner sig for Tilly, da hun følger pigerne ind i bøgerne. For Tilly viser sig at være bogvandrer; det vil sige, at hun kan vandre ind i de bøger, hun læser. Dette kræver dog øvelse, og den har Tilly endnu ikke. Mon mormor og morfar kan hjælpe? For de har også besøg af mærkværdige, lidt gammeldags personer.

Dette er en skøn, magisk fortælling om at finde sig selv, sin familie og sine rødder. Tillys verden åbner sig og bliver en helt anden. Her er både hjertevarme, venskab, gensynsglæde og masser af spænding og mystik, når Tilly og vennen Oskar tager på vandring i kendte og mindre kendte bøger. Bogen egner sig perfekt til at blive læst højt for de 8-9 årige bogelskere eller til at læse selv for de 10-12 årige læseheste. Også voksne læsere vil kunne finde litterære henvisninger i bogen, der kan give morskab og skabe gensynsglæde, det er dog primært en børnebog.

Bogen lægger op til en fortsættelse, og personligt kunne jeg da godt tænke mig en længere serie om Tilly og bogvandrerne.

Materialer