Hunger games banner
Hunger games banner

Hunger Games – God weekendlæsning

29.04.16
Line Jorde anbefaler Dødsspillet, 1. bog i SciFi-serien Hunger Games, skrevet af Suzanne Collins.
 

Dødsspillet foregår i Amerika i fremtiden, hvor landet er opdelt i 12 distrikter. Hvert distrikt har deres eget erhverv og jo højere distrikt nummeret er, jo fattigere er det. Hvert år er der ”Hunger Games”, hvor der bliver valgt en pige og en dreng fra hvert distrikt, som er mellem 12 og 18 år. De skal så kæmpe mod hinanden i en arena indtil der kun er en levende person tilbage.

Katniss Everdeen bor med sin søster og mor i distrikt 12. De er meget fattige, derfor går Katniss ud at jage hver dag, sammen med hendes bedste ven Gale.

Da der er lodtrækning til ”Hunger Games”, bliver Katniss’ søster trukket. Derfor melder Katniss sig frivilligt. Som anden person bliver Peeta Mellark trukket. Katniss kender ham fra sin barmdom, fordi han engang gav hende brød, da hun var ved at sulte.

Katniss og Peeta skal nu sammen med 22 andre personer kæmpe mod hinanden. Kan de klare at overleve og hvem kommer levende ud af arenaen?

Min mening:

Jeg synes, at bogen er meget god, fordi den hele tiden er spændende. Der var ikke et sted, hvor den var kedelig eller hvor man ikke gad at læse videre.

Der bliver beskrevet mange tanker og følelser i bogen. Det gør det nemmere at finde ud af hvordan personerne føler og hvilken slags personer de er. Det gør også, at man kan forestille sig, hvordan personerne og området ser ud.

Når man først er begyndt med bogen er det svært at holde op igen, fordi man vil vide hvad der sker med personerne.

Jeg synes, at bogen er beregnet til både drenge og piger, fordi den handler om mange forskellige emner.

Line Jorde har været praktikant på bibliotek og går til hverdag i 8. klasse på Cornelius-Hansen-Skolen 

Line m. hunger Games
Materialer