100 år for fuld musik

27.02.16
Svend Asmussen var barn af det bedre borgerskab i København, og familien boede i en herskabsvilla på Østerbro. Om sommeren flyttede de til Hornbæk i deres store sommerhus. Det var ved en havnefest i Hornbæk, at Svend Asmussen som 12-årig spillede for publikum for første gang. Han debuterede med sin kvartet som 17-årig, hvor han også fik B.T.s prestigefyldte talentpris ”Den gyldne spore”.

Forfatterne Frank Büchmann-Møller, musikbibliotekar ved Syddansk Universitet, og Kjeld Frandsen, jazzanmelder ved Berlingske Tidende, har i anledning af Svend Asmussens 100-års fødselsdag den 28. februar udgivet bogen ”Svend Asmussen. 100 år for fuld musik”. Biografien fortæller især om Svend Asmussens musikalske liv både som jazzmusiker og entertainer. Han spillede med i mange film, Hornbæk-revyen, trioen med Ulrik og Gerda Neumann, Swe-Danes og sammen med store jazz-navne, som Fats Waller, The Mills Brothers, Josephine Baker, Duke Ellington og Toots Thielemans.

Bogen er en hyldest i ord og billeder til Svend Asmussen. Den er opdelt i perioder, så det er muligt at udvælge de perioder, der har størst interesse. Svend Asmussen spillede senest offentligt i 2010. Det er nu heller ikke så ringe at kunne optræde som 94-årig.

Lån og lyt også til nogle af hans indspilninger:

Materialer