Delhis smukkeste hænder
Delhis smukkeste hænder

Alle tiders kærlighedsromaner til Valentinsdag

14.02.19
Nogle bliver inviteret på blind date. Andre får gaver og blomster fra hemmelige beundrere. Måske får man ingen af delene, men fortvivl ikke, romancerne står i kø i alle tiders kærlighedsromaner.

De allerfleste har læst eller hørt om Emily Brontës Stormfulde højder eller Margaret Mitchells Borte med blæsten, som er solidt plantet i klassikerlitteraturen. Men der findes rigtig mange nyere titler fra vore egne himmelstrøg, som absolut fortjener opmærksomhed fra læsere af kærlighedshistorier. Nævneværdige er bl.a. Jens Christian Grøndahl: Lucca, Herbjørg Wassmo: Hundrede år samt Anne Ragdes serie, som starter med Berlinerpoplerne.

Men tjek Litteratursiden.dk, som har mange lister over anbefalinger, herunder ”Kærlighedsromaner”.

 

Fra kikset til kærlig
Min bibliotekar-kollega Lene Lund er specielt glad for Michael Bergstrand: Delhis smukkeste hænder fra 2012, som er en sjov, underholdende og livsbekræftende roman. Bogen handler om Göran, hvis livvidde og hårgrænse er det eneste der bevæger i hans liv. Begge i den forkerte retning. Da han en dag bliver fyret, bliver han lokket med på en rejse til Indien. Rejsen udarter sig helt anderledes end han havde forestillet sig og han ender med at blive efterladt i Indien. Så møder han heldigvis den spraglede Yogi og senere den smukke Preeti. Göran bliver forandret og forelsket, men hans udfordringer er langt fra slut.

Hvis du bliver hooked på Delhis smukkeste hænder og Göran, fortsætter historien i Tåge over Darjeeling og Yogi i Österlen.

Materialer