Antihelt finder gerningsmand

19.08.16
En mand er fundet myrdet på Assistens Kirkegård på Nørrebro i København. 100 meter fra Ungdomshuset på Jagtvej 69. Kl. er 3.30. Axel Steen skal ud af sengen og finde gerningsmanden.

Det er spændende, og spændingen holder til det sidste. Miljøet virker realistisk og sproget underbygger miljøet. Jesper Stein har skrevet Uro, som er 1. del i krimiserien med Axel Steen i hovedrollen. Han er den dygtige politimand med rod i privatlivet og i forholdet til ledere. Han er stædig, utålmodig og kompromisløs og har sine egne metoder til at komme videre i sagen. Han rager ofte uklar med ledelsen. PET ønsker han ikke at samarbejde med. Han er en del af den interne strid.

Politimandens kone er rejst med datteren. Han mener ikke, at forholdet er helt slut, og han har en kamp med konen om samkvemsretten med datteren, Emma. Datteren er med far på arbejde. Det synes mor ikke om. Det gør han egentlig heller ikke selv, men han er i gang med at opklare et mord, som snart bliver til flere.

I første omgang falder mistanken på to politimænd, men Axel mener ikke, at det hænger sammen. Langsomt kommer han videre i sagen, som har tråde til narko- og bandemiljøet og krigen i Balkanområdet.

Jesper Stein er uddannet journalist og har tidligere arbejdet med politi- og retsstof på Jyllands-Posten. Det øger troværdigheden af det meget realistiske indtryk, man får af samarbejdet og omgangsformen mellem journalister og politiet.

Axel Steen har et uroligt gemyt og er bange for at dø. Derfor kan han ikke sove. Ved et tilfælde opdager han, at hash er et godt sovemiddel, og inden længe er han afhængig. På brystkassen ses mærker efter undersøgelse af hjertet. Hvorfor han er bange, ved vi ikke, mon ikke svaret kommer i de kommende bøger?

Serien består af: Uro, Bye Bye Blackbird, Akrash og Aisha.

Forfatteren har modtaget Det danske Kriminalakademis Debutantpris for Uro og De Gyldne Laurbær for Aisha.

Filmrettighederne er solgt. Planen er, at bøgerne skal blive til en Tv-serie.

Mød Jesper Stein i Haderslev, Løgumkloster og Flensborg i forbindelse med ”Ord Fra Nord. Litteraturfest i grænselandet” den14.-17. september 2016.

Se hele programmet her

Materialer