Isabel Allende: Håbets rejsende
Isabel Allende: Håbets rejsende

Bibliotekarernes favoritter i 2020: Håbets rejsende - af Isabel Allende.

07.01.21
”Håbets rejsende” er en velkomponeret familie-, venskabs- og kærlighedsroman.

Historien tager sit afsæt i Spanien under den spanske borgerkrig i 1939, hvor Victor Dalmau på tredje år er sygepasser for de sårede. Inden krigen var han medicinstuderende. Victor må flygte fra Franco-regimet til fods gennem Pyrenæerne til Frankrig.

Da Victor kommer til flygtningelejren i Frankrig, lykkes det ham med hjælp fra en gammel ven at finde sin brors gravide kæreste, Roser. Victor undersøger, om de kan komme med ”Winnipeg” / Håbets skib til Chile. Han kan, men Roser kan ikke, men hvis de er mand og kone, kan hun. Efter et hurtigt og nødvendigt giftemål, sætter de kursen mod Chile. Her tager rigmandssønnen fra del Solar-familien imod dem, og familiernes historie flettes sammen.

Et godt liv i Chile

Victor og Roser klarer sig godt i Chile. Han bliver færdiguddannet og bliver en anerkendt læge ligesom Roser, der er pianist og får sit eget orkester. De holder skjult, at de kun er gift proforma og Victor ser sin brors søn som sin egen. Victor omgås Pablo Neruda og Salvador Allende. Men så kommer Pinochet til magten, og flugten går til Venezuela. Da både Franco og Pinochet mister magten, skal Victor og Roser beslutte, hvor de hører til.

Virkelig historie

Bogen bygger på en virkelig historie, og man kommer uvilkårligt til at se, hvordan tilfældigheder kan få stor indflydelse på det enkelte menneskes liv.

Det er en virkelig velkomponeret roman, som jeg kun kan anbefale.

Materialer