Lotte Garbers: Løbeklubben i Saudi
Lotte Garbers: Løbeklubben i Saudi

Bibliotekarernes favoritter i 2020: Løbeklubben i Saudi - af Lotte Garbers.

08.01.21
En dansk kvinde møder det kontrastfyldte liv i Saudi Arabien gennem venskabet med en række aktive, moderne arabiske kvinder, der har fundet sammen i landets første løbeklub. Løbeklubben fungerer også som frirum, næsten uden for diktaturstatens overvågning.

Maiken er antropolog og får job i Riyadh i Saudi Arabien. Lidt efter lidt finder vi ud af, at hun har mistet sit job, kæresten - og lejligheden hænger i en tynd tråd. Hun står – ikke helt uforskyldt - i problemer til halsen og er kun kommet til Riyadh, fordi hun hurtigt skal tjene nogle penge.

I Saudi Arabien har man et fedme-problem, og Maiken skal følge nogle personers kostvaner. En af de kvinder, hun skal følge, får hende med i en løbeklub, hvor velstillede singlekvinder med karrierer mødes. En helt ny verden åbner sig for hende.

Forfatteren har boet i Riyadh i tre år og kender miljøet. Hun har skrevet en fiktiv historie, tæt på det hun har oplevet. Hun skriver, at hun kun lyver tre gange, for at kunne invitere læseren ind i en virkelig, men lukket verden.

Det er en interessant og hurtiglæst roman, som jeg synes godt om og spurtede igennem. Bagefter så jeg, at anmelderne slet ikke synes om den. Men døm selv. Jeg følte mig godt underholdt.

Materialer