Thyra anbefaler Større end os af Christina Bonde
Thyra anbefaler Større end os af Christina Bonde

Bibliotekarernes favoritter i 2020: Større end os - af Christina Bonde.

11.01.21
”Større end os” er den første realistiske fortælling af Christina Bonde, der ellers mest er kendt for sine fantasyfortællinger for unge, senest trilogien ”Izola”.

I fortællingen: ”Større end os” følger vi den unge kvinde Carolines rejse tilbage til Canada, hvor der for 5 år siden udspillede sig en tragedie, der kom til at påvirke Carolines liv på dramatisk vis.

Carolines dansk-canadiske familie havde planlagt at mødes i en idyllisk og sneklædt bjergflække for at fejre julen sammen. Da familien tager afsted for at fælde et juletræ, rammes de af en lavine, en ulykke, der kommer til at koste Carolines lillebror Elias livet. Siden er det gået ned ad bakken for familien. Faren drikker og moderen er lammet af en depression. Caroline er overladt til sig selv og lider af angst. Caroline tager til Canada for at komme videre med sit liv. På sin rejse møder Caroline den unge mand Jonathan, der i sin tid overværede ulykken. Hun lærer mere om baggrunden for ulykken, møder kærligheden og kan endelig slippe sin vrede.

På trods af romanens alvorlige emner, er der tale om en ægte og vellykket  feel-good fortælling, der med sin underliggende charme og sødme mindede mig om Jenny Colgans hjertevarmende romaner.

Materialer