Boganmeldelser med Lene

06.10.23
Har du brug for lidt læseinspiration eller er du blot interesseret i, hvad der er af nyt på hylderne på biblioteket? Så se med, når vores bibliotekar Lene Lund fortæller om nye spændende titler, der gemmer sig i bibliotekets reolrækker.

Det er hyggeligt at gå rundt på biblioteket og trække en bog ud af reolen her og der, indtil man støder på noget spændende. Men måske er det engang i mellem rart med lidt inspiration ude fra. Vores bibliotekar Lene Lund holder altid øje med, hvad der sker i litteraturens verden. Flere gange om måneden tager hun plads foran kameraet, hvor hun viser sine nyeste fund frem og deler sine læseerfaringer med jer.

Vi tilføjer løbende nye episoder af "Lenes boganmeldelser" på denne side. Alternativt kan I også blive abonnent på bibliotekets Facebook-side eller følge vores Instagram-account, hvor vi deler de nye episoder, så snart de er færdige.

Episode 9: "Urværk" af Ane Riel

Bogrummet.dk skriver om bogen:

“Et mesterværk. Mildest talt. Fortællingen er stram og velkomponeret. Den er poetisk, grænsesøgende og – som forventet når det er Ane Riel der sidder over tasterne – morsom og bare en lille smule bizar.”

 

Episode 8: "Den inderste kerne" af Lotte Kaa Andersen

berlingske.dk skriver om bogen:

"Med »Den inderste kerne« har Lotte Kaa Andersen ikke alene kastet lys over en skammeligt overset dansk verdensstjerne, hun fortæller også det 20. århundredes danske historie."

Livestreaming-event om "Den inderste kerne" på biblioteket i Flensborg

Den 9. november 2021 kan du høre mere om bogens historiske hovedperson, når professor i geofysik, David Lundbek Egholm, fra Aarhus Universitet og bogens forfatter, Lotte Kaa Andersen, fortæller om Inge Lehmanns liv og forskningskarriere. Du kan læse mere om foredraget her.

Episode 7: "Lejemorderens guide til et smukt hjem" af Hallgrímur Helgason

Goodreads.com skriver om bogen:

"Virkelig sjov. Den er så langt ude, at den vel nærmest er lidt bizar. Men det fungerer fremragende."

Episode 6: Digtsamlinger af Caspar Eric

Litteratursiden.dk skriver om digtsamlingen "Jeg vil ikke tilbage":

"En intim skildring af livet under pandemien"

Episode 5: "Eileen" af Ottessa Moshfegh

Berlingske skriver om bogen:

"Ottessa Moshfegh er ... én af de mest interessante og læseværdige yngre forfattere i dag"

Episode 4: "Blomsterdalen" af Niviaq Korneliussen

Information skriver om bogen:

"Niviaq Korneliussen har gjort et litterært kvantespring med sin nye roman 'Blomsterdalen', som kaster lys på Grønlands selvmordsepidemi"

Episode 3: "Pigen fra det store hvide skib" af Jesper Bugge og Mich Vraa

Berlingske skriver om bogen:

"Rummer alt, hvad et spændings- og underholdningstørstende læserhjerte kan begære"

Episode 2: "Som natten kender stjernerne" af Elsebeth Egholm

Krimiormen skriver om bogen:

"Det er simpelthen et genialt træk af forfatteren, der ellers skriver i krimigenren at få flettet en spændingshistorie ind i en helt utrolig smuk kærlighedsroman" 

Episode 1: "Håbets rejsende" af Isabel Allende

Familie Journal skriver om bogen:

"En medrivende familie- og kærlighedskrønike - både til dem, der har været Isabel Allende-fans i årtier, og til de læsere, som nu får glæde af at møde forfatterens fortællinger for første gang"