"Jeg er stadig her” af Dorthe Kollo

10.04.15
”Jeg er stadig her” er Dorthe Kollos erindringer om et hæsblæsende liv i dansktoppens og schlagernes verden

Dorthe blev barnestjerne i Danmark, men hurtigt blev hun en endnu større stjerne i Tyskland. Hun blev kørt frem af sin mor, men hun kunne lide at stå på en scene, så afsavnet – det almindelig barndoms- og ungdomsliv - var til at bære.

Dorthe Larsen blev født i 1947 og var en rigtig drengepige, der kunne lide sjov og ballade. Hun havde et godt humør og glimt i øjet. Hun begyndte at optræde som 8-årig. I mange år turnerede hun med sin mor som manager og chauffør. Dorthe fik et anstrengt forhold til sin mor. Det er ét af de emner, hun fortæller om i biografien. Men hun fortæller også om at have børn og ægtemænd i en hektisk pop-verden. En verden med fest og farver, men også præget af ensomhed og savnet af tryghed. Hun fortæller åbenhjertigt og ligefremt om sit liv, hvordan hun løste problemer og i øvrigt levede livet.

Hun kunne lide at synge glade uptempo-sange og havde et naturligt look. Hun passede perfekt ind i den ubekymrede popverden. Hun arbejdede disciplineret og kørte Danmark rundt med sin mor og senere med en manager i Tyskland. Hun sang måske to sange i et TV-show, hoppede i bilen og kørte otte timer for at komme til næste job. Mange andre ville være løbet skrigende bort, men for Dorthe var det det helt rigtige, fordi hun elskede at stå på scenen.

Hun blev gift med René Kollo og skiftede navn. I de næste mange år havde hun succes i musikverdenen, men knapt så meget i privatlivet. Hun flyttede til Samsø med sin datter. Samsø var et godt sted for hende og datteren, men det ligger lidt afsides. Hos Dorthe er der ikke langt fra ord til handling, så hun tog flycertifikat og købte et lille fly. Hun spildte ikke tiden. Hun lagde altid sminken, når flyet var på autopilot.

Schlagersangerinden taler lige ud af posen og direkte til læseren. Bogen er letlæst og underholdende. Den suser som Dorthes første MG-sportsvogn igennem hendes liv med højt humør som passager. Det er underholdende læsning om en popdivas liv i overhalingsbanen. Det befriende ved bogen er, at Dorthe Kollo ikke forstiller sig. Hun er, som hun er, og hun står ved det.

Dorthe Kollo har skrevet erindringerne sammen med journalisten Rikke Hyldgaard. Det er blevet en meget åbenhjertig fortælling om Dorthes hektiske liv både i gode og dårlige tider. Men de dårlige perioder virker også lette på grund af Dorthes ukuelige humør og gåpåmod. Kun en enkelt ægtemand var ved at ødelægge hende. Og mænd har der været en del af.

I bogen citeres blandt andre Johnny Reimar. Reimar sørgede for det danske marked. ”Sind Sie der Graf von Luxemburg?” blev til ”Er De greven fra Luxemburg?” og ”Wärst du doch in Düsseldorf geblieben” blev til ”Gid du var i Skanderborg.”  Sange som rigtig mange kan synge med på.

Tirsdag den 21. april besøger Dorthe Kollo Flensborg Bibliotek

Materialer