Cop. Flensborg Avis
Cop. Flensborg Avis

Tema: Litteratur i grænselandet

28.12.20
I perioden 16. - 22.12.20 bragte Flensborg Avis en række spændende artikler med temaet "Litteratur i grænselandet". Vi har her samlet links til de seks artikler (kræver abonnement) og giver dig en perlerække af forslag til videre læsning og fordybelse i de forfatterskaber, som kulturredaktør Hans Christian Davidsen omtaler.

Alle de bøger og Forfatterweb-artikler vi linker til her på siden, er kun et lille udvalg ift. de forfattere Hans Christian Davidsen omtaler i sine artikler.
For at se Forfatterwebs artikler skal du logge på med dit lånerkortnummer og bibliotekspinkode. Vælg bibliotek: Sydslesvig.

Flensborg Avis: 16.12.20: Boom i litteratur fra grænselandet (kræver abonnement)

Bl.a. omtale af journalist og forfatter Tom Buk-Swientys to meget velskrevne bøger om slaget ved Dybbøl i 1864, og som i den grad fik almindelige folks øjne op for dette kapitel i danmarkshistorien. Buk-Swienty har en særlig evne til at formidle et ellers tørt stof meget nærværende og levende.

Flensborg Avis: 17.12.20: En stor, frygtelig løgn (kræver abonnement)

Igen og igen vendte den sønderjyske forfatter Gynther Hansen tilbage til konflikten mellem dansk og tysk i Sønderjylland, det tyske mindretals ofte kompromisløse sympati for nazismen. Syd for grænsen har forfatterne Willy-August Linnemann og Karin Johannsen-Bojsen den dag i dag relevans.

Flensborg Avis: 18.12.20: Kickstart med Erling Jepsen (kræver abonnement)

Efter år 2000 er der sket en markant vækst i udgivelser af dansksprogede skønlitterære romaner, der tager udgangspunkt i det dansk-tyske grænseland. I dagens artikel fortæller Hans Christian Davidsen om Erling Jepsen, Birte Blønd, Esther Bock, Hans Schmidt-Petersen og Hanne Reintoft.

Flensborg Avis: 19.12.20.: Virkeligheden overgår alt (kræver abonnement)

Forfatterne Karsten Skov, Pernille Juhl og Keld Conradsen har store salgstal trods anmeldernes meget blandede vurderinger. De skriver så vi kan forstå det, siger læserne....

Flensborg Avis: 21.12.20: Det, der er »vores« - og så de »andres«   (kræver abonnement)

Hans Christian Davidsen sætter fokus på tre kvindelige forfattere, der har markeret sig inden for grænselands-litteraturen de senere år. To nord for grænsen og en tredje med rødder syd for grænsen.
Linda Lassen, Anna Elisabeth Jessen og Annegret Friedrichsen.

Flensborg Avis: 22.12.20: Tilbage til fortiden (kræver abonnement)

Grænselandet er rig på erindringslitteratur, der har en stor autencitet. I denne artikel ser kulturredaktør Hans Christian Davidsen nærmere på nogle forfattere, som har markeret sig med en enkelt eller to udgivelser. Udvalget er: Jakob Brodersen, Helga Küssner, Rolf Erbst, Hans Boll-Johansen, Dorothea Petersen, Kirstin Deckert og Finn Egeris Petersen.

Materialer