Ticke to Ride - Europa
Ticke to Ride - Brætspil for strategi- og tog-entusiaster

Rejs ud i verden med "Ticket to Ride"

22.05.21
Er du vild med tog og jernbaner, og måske du har haft en lille drøm om at være jernbanebaron med et kæmpe togimperium? Eller er du bare en brætspilsnørd, der elsker sjove og spændende spiludfordringer med venner og familie? Så er brætspillet "Ticket to Ride" lige noget for dig!
Spillet går i al sin korthed ud på at bygge jernbanestrækninger mellem byer.
Dette gøres ved at trække og samle stik af bestemte togvognskort. Disse giver dig lov til at bygge jernbanestrækningerne.
I løbet af spillet får du point for forskellige gøremål, fx. længden af alle dine jernbanestrækninger og at sammensætte bestemte strækninger, som fx. kan være fra København til Madrid.
Til slut afgøres det hvem, der har flest point. Denne person er den heldige vinder af Ticket to Ride.
 

Overkommeligt og hyggeligt

Kunstnerisk er spillet flot med sin egen stil. Den er inspireret af industrialismen, hvor togene havde deres storhedstid.
Spillet har desuden en overkommelig sværhedsgrad, dog uden at blive for kompliceret som "Catan" eller for let som "Ludo".
Ticket to Ride tager ikke lang tid at lære og et spil tager ca. en halv til en hel time at gennemføre. Samlet set har spillet hele vejen igennem en god blanding af sværhedsgrad, spænding og forskellige gøremål.
 

Et hit i flere varianter

Spillet er med tiden gået hen og blevet en klassiker i brætspilsverden siden det kom frem første gang i 2004. Dette kan bl.a. aflæses af, at spillet ligger højt på mange ranglister for brætspil.
Derudover er der udkommet et væld af versioner, som giver mulighed for at bygge jernbaner i andre verdensdele, såsom USA og Australien.
Dertil er der visse versioner, som giver spillet nye udfordringer som at skulle placere stationer og spille med unikke terninger.
 

Hvilke har biblioteket?

For øjeblikket har biblioteket Europa-udgaven og Junior-udgaven af "Ticket to Ride". Og du kan selvfølgelig låne begge spil.
Materialer