Det spirer og gror

Udover at præsentere en række billed- og fagbøger om havens mangfoldige liv og gøremål for de 3-8-årige, giver denne folder også forslag til haveaktiviteter og kreative sysler med børn.

Kom med ud i haven og oplev det fascinerende liv af planter og smådyr. En spiselig have er et skønt og sanseligt sted med smage, dufte og lugte, der kan give indblik i fra jord til bord processer. Når børn tager del i dyrkningen og madlavningen, kan det også hjælpe madmodigheden på vej. Find ud af, hvad der sker, når du planter et frø. Hvordan du kommer i gang med din egen lille køkkenhave. Hvordan de forskellige grøntsager og frugter ser ud, og hvad de kan bruges til. Udover at præsentere en række billed- og fagbøger om havens mangfoldige liv og gøremål for de 3-8-årige, giver folderen også forslag til haveaktiviteter og kreative sysler med børn.

Udarbejder: Bibliotekar Annie Christensen
Illustration: Signe Kjær

Farverige frugter og grøntsager

Farverige tryk med grøntsager, frugt og blade

Materialer: Forklæde, skærebræt, kniv, sprittusch, pensel, grøntsager, frugt eller blade, maling (vand- eller stoffarve) samt papir, karton eller stof. Lav farverige tryk med både kartofler, gulerødder, citroner, løg, æbler eller blade. Find flotte blade eller halvér den valgte frugt eller grøntsag. Skær fine mønstre i overfladen på f.eks. en kartoffel og fjern den del, der ikke skal trykkes med. Dup overfladen med lidt køkkenrulle. Brug en pensel eller dyp snitfladen i maling og pres den ned på et stykke papir eller stof. Du kan lave små, fine kunstværker på papir f.eks. plakater, små kort og invitationer eller flotte mønstre på muleposer, grydelapper o.l.

Kilde: www.isabellas.dk/diy-kreative-ideer/ kreative-kartoffeltryk

Lav din egen køkkenhave

Tips til en børnevenlig køkkenhave

  • Plant gerne afgrøder i højbede og krukker, så er de nemmere at komme til.
  • Anskaf haveredskaber, der passer til børnehænder.
  • Vælg børnevenlige grøntsager og urter, der er nemme at dyrke og vokser hurtigt f.eks. gulerødder, ærter, radiser, salat og persille.
  • Lav jeres egne kreative planteskilte af træklemmer, sten eller perler.
  • Opdag havens små nyttedyr og tal om deres betydning.

Kilde: www.bolius.dk/inspiration-faa-en-boernevenlig-koekkenhave-92963

Fra jord til bord

Det spirer og gror

Smådyr i haven

Det spirer og gror
Det spirer og gror
11.04.22