Kostskoleliv

Denne folder henvender sig til de 10-14-årige og indeholder et spændende udvalg af bøger, der inviterer indenfor på disse særlige skoler, hvor intet er, som det ser ud.

I bøgernes verden findes mange fantastiske kostskoler, hvor der venter de håbefulde og spændte elever en ny og ukendt tilværelse i gamle, atmosfærefyldte bygninger. Langt væk fra familien og den velkendte hverdag opstår her ubrydelige venskaber og alliancer, mens hemmeligheder og mysterier fra fortiden lurer bag skolernes tykke murer.

Du bestemmer selv, om du vil med på magiske kostskoler eller toptunede agentakademier, bo side om side med superhelte og paranormale væsner eller løse mysterier som en detektiv.

Udarbejder: Bibliotekar Jette Holmgaard Greibe
Illustration: Karin Hald

Akademier for kommende specialagenter

Hvis du har en hemmelig agent i maven, er kostskoler for unge agenter sikkert lige sagen. Her kan du blive bedre til spionage, til at skygge nogen eller måske kan du blive rigtig god til at knække koder? Kom med indenfor på en række toptunede agentakademier, som du kan overveje at søge ind på.

Skoler for dem med skarpe øjne

Når du skal løse mysterier eller opklare mord, er det vigtigt, at du er modig og tænker hurtigt. Har du endnu ikke udviklet disse evner, så fortvivl ej. Alle kan bygge videre på sin indre detektiv. Kom med indenfor på kostskoler, hvor hemmeligheder og mysterier fra fortiden lurer bag de tykke murer.

Skoler for superhelte og superskurke

Mon der findes kostskoler, hvor du kan lære at blive sådan en helt, der kan redde verden? Ligesom heltene fra Marvel? Garanteret! Men tænk, at der faktisk også findes en skole, der træner superskurke. Læs med og tænk over hvilken type skole, der passer til dig.

Skoler for magikere

Hvis du tror, at Hogwarts er den eneste skole for magikere, må du tro om igen. Det vrimler med fantastiske og gådefulde kostskoler for børn med magiske evner. Du skal måske lede lidt, og nogle af skolerne kan du kun finde, hvis du bliver inviteret indenfor.

Skoler for elever med særlige evner

Hekse, spøgelser, vampyrer og andre overnaturlige væsner kan ikke gå på almindelige skoler. Heldigvis eksisterer der særlige kostskoler, hvor elever med behov for at drikke blod, kaste besværgelser eller noget andet vildt kan udforske deres evner. Tør du bo side om side med dem?

Kostskoleliv
Kostskoleliv
11.05.22